Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert de casă aromat și gustos, putem pregăti niște cornulețe cu magiun de prune. Acestea sunt pe placul multora dintre noi și pot fi servite la orice ocazie. Iată rețeta care îți va aminti de vremea copilăriei.
Cornulețe cu magiun de prune
Când vine vorba de savuroasele cornulețe de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Conrulețele pot fi făcute simple, cu diferite tipuri de dulceață sau la fel de bine pot fi umplute cu cremă de ciocolată sau de vanilie.
Cornulețele cu magiun și prune sunt ideale pentru iubitorii de deserturi trdiționale făcute după rețeta bunicii. Pentru acest deliciu avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.
Pe lângă gustoasele cornulețe fragede de se topesc în gură putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta este pufoasă, are o aromă aparte și merge perfect dimineața alături de o cafea savuroasă.
La fel de bine putem să îi cucerim pe cei de la masă cu niște plăcinte cu brânză dulce. Acestea vor aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele de odinioară ale bunicii. Cornulețele cu magiun de prune sunt perfecte la orice ocazie și cu siguranță vor fi adorate de cei mari și mici.
Rețeta cu care vei obține un desert irezistibil
Pentru delicioasele cornulețe cu magiun de prune vom avea nevoie de 600 g de făină, 250 g de unt, 100 g de zahăr, 200 ml de smântână, 2 ouă, 25 g de drojdie proaspătă, 2 lingurițe de coajă rasă de lămâie, 30 ml de suc de lămâie, 5 g de sare, 10 g de zahăr vanilat, 100 g de magiun de prune, 70 g de zahăr pudră și 1 albuș de ou.
Mai întâi se pregătește aluatul fraged pentru cornulețe. Într-un bol se freacă zahărul cu drojdia apoi se adaugă untul moale, ouăle, smântâna, coaja rasă de lămâie și sucul de la o lămâie, apoi se toarnă un praf de sare și zahărul vanilat.
Se mixează toate îngredientele până când se obține un amestec omogen. Se toarnă la final făina apoi se începe frământarea aluatului. Când este gata, se lasă la dospit timp de 30 de minute. După aceea se porționează aluatul în 8 bucăți egale. Din fiecae bucată de aluat se formează câte o foaie rotundă apoi se taie cu un cuțit ca la pizza, obținând astfel aluatul pentru 8 cornulețe. Forma trebuie să fie de triunghi.
Pe fiecare bucată de aluat se pune câte o lingură de magiun de prune apoi se rulează strâns. Cornulețele se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Cornulețele se lasă la dospit timp de 10 minute apoi se pun la cuptor, nu înainte de a se unge deasupra cu un albuș de ou bătut. Când sunt gata, se scot cornulețele din cuptor, se pudrează cu zahăr vanilat apoi se lasă la răcit pentru a fi servite.
Cornulețele cu magiun de prune sunt gustoase, fragede și aromate, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final vom obține un desert pe placul tuturor celor de la masă.