Prima pagină » Culinar » Cornulețe cu cremă de fistic. Vor ieși fragede și aromate!

Cornulețe cu cremă de fistic. Vor ieși fragede și aromate!

18 iul. 2024, 12:30,
BZI.ro, în Culinar

Cornulețele cu cremă de fistic sunt printre cele mai savuroase gustări și partea cea mai bună când le faceți acasă este că vă puteți bucura de ele calde și fragede, abia scoase din cuptor.

Cornulețele cu cremă de fistic se numără printre deserturile preferate ale copiilor. Cu toate că acum se găsesc într-o mare varietate pe piață, acestea conțin mulți aditivi și grăsimi așa că o variantă mai sănătoasă este să le faceți acasă.

Ingredientele pentru rețeta de cornulețe cu cremă de fistic

Acest desert va fi o adevărată încântare pentru papilele gustative. Cu umplutură fină și cremoasă, cornulețele cu cremă de fistic pot fi servite la micul dejun sau pot reprezenta o gustare delicioasă pentru cei mici. În plus, crema de fistic poate fi înlocuită cu cremă de vanilie sau dulceață.

Pentru a prepara cornurile veți avea nevoie de 500 grame de de făină, 250 ml de lapte, 60 grame de zahăr, 50 grame de unt, la temperatura camerei, 2 gălbenușuri, 7 grame de drojdie, zahăr vanilat, esență de rom.
Pentru crema de fistic veți avea nevoie de 250 grame miez crud de fistic, 390 gramde lapte condensat îndulcit și un pic de colorant verde.
Această cremă de fistic este simplu de realizat, e foarte gustoasă și aromată. Este mult mai ieftină decât cea cumpărată și este mult mai naturală. În plus, este și o rețetă foarte simplă ce necesită doar două ingrediente.

Cea mai simplă variantă de a îndepărta coaja mov a fisticului este să îl opăriți în apa clocotită, așadar, puneți apa la fiert și când începe să clocotească adăugați fisticul și lăsați-l pentru 1 – 2 minute. Îl strecurați și veți vedea că puteți îndepărta foarte ușor coaja mov.

Modul de preparare a cornulețelor

Pentru prepararea aluatului se pune laptele la încălzit, iar peste acesta se adaugă zahărul și se amestecă până când aceste se topește complet. Într-un bol se amestecă făina cu drojdia, iar peste aceste ingrediente se adaugă laptele cald.
Trebuie să frământați aluatul ușor adăugând treptat câte un cub de unt moale.
După ce consistența aluatului s-a schimbat și nu mai este lipicios, bolul se acoperă cu folie alimentară și se lasă la cald.

Pentru a obține crema de fistic veți avea nevoie de un robot de bucătărie, de un blender sau de un mixer vertical pentru a mărunți fisticul. După ce ați mărunțit fisticul, adăugați laptele condensat îndulcit și lăsați robotul să amestece în continuare la viteză maximă, pentru 10 minute.
La final, dacă doriți, puteți adăuga puțin colorant verde pentru o culoare mai intensă.
După ce crema este gata și aluatul și-a dublat volumul, se poate începe pregătirea cornulețelor.

Se întinde o foaie rotundă, având grosimea de 2 – 3 cm, aceasta se taie în bucăți sub forma unor triunghiuri. La baza acestora se așează crema de fistic și se rulează ușor pentru a obține un rezultat desăvârșit.
Cornulețele cu cremă de fistic se coc la temperatura de 180 de grade Celsius și se pot pudra cu zahăr sau se pot decora cu ciocolată topită și fistic mărunțit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
18 iulie 2024
18 iulie 2024