Prima pagină » Culinar » Cornulețe cu borș și ulei. Rețeta bunicii pentru un desert care îți va aminti de copilărie

Cornulețe cu borș și ulei. Rețeta bunicii pentru un desert care îți va aminti de copilărie

29 sept. 2023, 08:48,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine pricepute în bucătărie gătesc pentru cei dragi niște cornulețe cu borș și ulei. Această rețetă tradițională este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din vremea de odinioară, vom obține la final un desert savuros. Cornulețele de casă făcute cu borș și ulei au o textură aparte, o aromă deosebită și sunt ideale de servit la orice ocazie. Cornulețele pot fi făcute simple sau umplute cu nucă, rahat sau gem, în funcție de preferințe. Iată rețeta bunicii pentru un desert care îți va aminti de copilărie.

Cornulețe cu borș și ulei

Când vine vorba de deserturile de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi sunt delicioasele cornulețe cu borș și ulei. Acestea sunt fragede de se topesc în gură, au o aromă aparte și sunt ideale de pregătit la orice ocazie.

Cornulețele făcute cu borș și ulei sunt perfecte pentru mesele festive, dar și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert aromat. Aluatul de cornulețe frământat cu borș și ulei este fraged, gustos și ne va ajuta să obținem cele mai bune cornulețe de casă.

Pentru iubitorii de deserturi ca pe vremea bunicii putem face și o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta este pufoasă, aromată și poate fi făcute simplă, cu ciocolată sau cu fructe. Negresa este pe lista deliciilor din vremea copilăriei.

Cum să pregătești un desert care să îți amintească de vremea copilăriei

Dacă vrem să pregătim acasă niște cornulețe cu borș și ulei vom avea nevoie de 300 g de făină, 120 ml de borș, 120 ml de ulei, 3 g de drojdie uscată, 2 g de sare, 1 lingură de miere, 150 g de rahat, 15 g de zahăr vanilat și 50 g de zahăr pudră.

Într-un bol mare se amestecă uleiul împreună cu borșul, sarea, zahărul vanilat, drojdia și mierea. După aceea se adaugă făina și se amestecă totul foarte bine până când obținem un aluat fraged. Acesta se învelește în folie alimentară și se lasă la dospit timp de o oră.

După aceea se scoate aluatul de la rece, se întinde foarte bine pentru a obține o foaie subțire apoi se taie în triunghiuri. Rahatul se taie feliuțe sau cubulețe mici și se pune pe fiecare triunghi de aluat o bucățică de rahat, apoi se rulează aluatul dintre margine spre interior.

Când sunt gata, se așază cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor timp de 20 de minute. Când sunt gata, se scot din cuptor și se tăvălesc prin zahăr pudră apoi se lasă la răcit. Cornulețele făcute cu borș și ulei sunt fragede, aromate și ideale de servit la orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Rețetele de cornulețe sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Cornulețele pot fi umplute cu nucă, cu gem sau cu rahat. Acest desert aromat și gustos le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele simple și delicioase ale bunicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *