Prima pagină » Culinar » Cornete cu vanilie, ideale pentru mesele festive. Rețeta cu care îi vei cuceri pe musafiri

Cornete cu vanilie, ideale pentru mesele festive. Rețeta cu care îi vei cuceri pe musafiri

30 nov. 2023, 10:36,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti niște cornete cu vanilie, ideale pentru mesele festive. Acestea sunt crocante la exterior, cremoase la interior și incredibil de gustoase. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe musafiri.

Cornete cu vanilie

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru iubitorii de delicii aromate și rafinate putem face niște cornete cu vanilie. Sunt gustoase, aromate și gata în doar câteva minute.

Cornetele cu vanilie pot fi pregătite și pentru masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte prăjituri irezistibile. Una dintre cele mai îndrăgite prăjituri este negresa cu glazură de ciocolată. Aceasta este pufoasă, aromată și merge de minune la orice masă. Negresa este desertul copilăriei și se face după rețete diferite. Negresa poate fi pregătită și de post, cu nucă măcinată și stafide. Pentru a obține prăjitura perfectă, trebuie să pregătim un blat pufos și un sirop aromat.

La fel de bine putem pregăti și o prăjitură cu iaurt și albușuri. Aceasta are o textură aparte, este pufoasă și aromată. Prăjitura cu iaurt și albușuri le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Rețetele de desert sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Cornetele cu vanilie sunt delicioase și arată spectaculos. Acestea pot fi servite la orice masă și la orice ocazie alături de alte deserturi savuroase. Cornetele merg de minune împreună cu niște fursecuri pentru a pregăti niște platouri festive. Fursecurile de casă sunt nelipsite de la masa de Crăciun sau de Revelion.

Rețeta unui desert de casă gustos și rafinat

Dacă vrem să pregătim niște cornete cu vanilie vom avea nevoie de 400 g de aluat foietaj, iar pentru cremă vom folosi 1 l de lapte, 4 gălbenușuri, 150 g de făină, 250 g de zahăr, esență de vanilie, 30 g de unt și zahăr pudră pentru decor.

Din aluatul foietaj se taie fâșii. Formele metalice pentru cornete se ung cu ulei apoi se rulează pe fiecare formă fâșiile de foietaj. Se pun cornetele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la rumenit pe toate părțile.

Între timp vom pregăti crema pentru cornete. Într-un bol mare se mixează gălbenușurile cu zahărul apoi se adaugă și făina. Laptele se pune la fiert și se toarnă în acest amestec. Se fierbe crema la foc mic apoi se ia de pe aragaz și se vor umple cu un poș cornetele. Cu siguranță acest desert va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Cornetele cu vanilie sunt gustoase, au un aspect deosebit și pot fi pregătite la mesele festive alături de alte deserturi savuroase. Cornetele pot fi umplute cu cremă de ciocolată, cu vanilie sau cu dulceață și gem, în funcție de preferințe. Le putem glasa în sos de ciocolată cu nucă măcinată și zahăr brun deasupra. Cornetele sunt pe placul multora dintre noi și ideale de servit la orice masă. Cornetele cu vanilie se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginașie, iar la final ne vom încânta papilele gustative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *