Prima pagină » International » Coreea de Sud şi Coreea de Nord în conflict! Ce se va întâmpla cu Peninsula Coreeană, după ce au fost lansate rachete balistice

Coreea de Sud şi Coreea de Nord în conflict! Ce se va întâmpla cu Peninsula Coreeană, după ce au fost lansate rachete balistice

02 nov. 2022, 08:18,
BZI.ro, în International

Coreea de Sud ripostează după ce o rachetă balistică a aterizat lângă apele ţării sale. Starea Peninsulei Coreene este tot mai tensionată după declanşarea unui conflict între Coreea de Sud şi Coreea de Nord.

Ceea ce ar fi dus la declanşarea stării de alarmă în Peninsulă ar fi fost lansarea a cel puţin zece rachete din partea Coreei de Nord, miercuri, 02 noiembrie 2022. Potrivit preşedintelui sud-coreean, Yoon Suk-yeol, gestul vecinilor săi este o ‘invazie teritorială de facto’.

Coreea de Sud şi Coreea de Nord în conflict

După ce o rachetă balistică a fost găsită în raza de acoperire a apelor Coreei de Sud, forţele speciale sud-coreene au anunţat, miercuri, 02 noiembrie 2022, ca trei rachete de tip aer-sol au fost lansate în aceeaşi zonă unde a fost găsită arma grea a armatei nord-coreene.

Astfel, cele trei rachete au ajuns „în apropierea liniei de limită nordică, la o distanţă corespunzătoare zonei în care a lovit racheta nord-coreeană”, potrivit armatei sud-coreene.

Tot armata Coreei de Sud a declarat că Seulul o să răspundă „sever oricărei provocări”.

Important de precizat este că în luna octombrie a acestui an a avut loc o altă tentativă din partea armatei nord-coreene de a atenţiona statul sud-coreean. La acea vreme, Coreea de Nord a tras mai multe proiectile în larg, atât în vest cât şi în est. Această atenţionare a venit în urma exerciţiilor anuale de protecţie înaintate de Seul. Cu toate că procedurile făcute erau strict de apărare, spaţiul nord-coreean s-a simţit nevoit să-i atenţioneze pe vecinii săi. Astfel, au fost trase aproximativ 100 de proiectile de către armata nord-coreeană pe spaţiul coastei sale de vest.

Coreea de Nord şi rachetele balistice

Ţinem să vă reamintim că aceasta nu este prima dată când Coreea de Nord foloseşte o rachetă balistică. În luna ianuarie a acestui an, potrivit pazei de coastă a statului japonez, armata nord-coreeană a lansat un „obiect asemănător unei rachete balistice”. În ciuda avertismentelor făcute de mai multe state, la scurt timp după lansarea acestei arme grele, Coreea de Nord a făcut un nou exerciţiu cu o astfel de rachetă balistică. De această dată, statul sud-coreean a fost cel care a sesizat folosirea unei arme grele din partea armatei nord-coreene. Racheta balistică a fost lansată pe uscat.

„Armata noastră a detectat o rachetă balistică suspectată trasă de Coreea de Nord de pe uscat spre Marea de Est”, a precizat Șeful Statului Major Comun (JCS) al Coreei de Sud.

Chiar și la nivelul anului 2021 a fost efectuat un exercițiu cu rachete balistice de către Coreea de Nord. Într-o singură lună, armata nord-coreeană a folosit mai multe arme grele de acest fel. În urma acestei acţiuni, preşedintele sud-coreean de la acea vreme, Moon Jae-in, a solicitat Consiliului de Securitate Națională din Seul să facă analize asupra intenţiilor aflate în spatele acestor teste.

Coreea de Nord nu se află la prima abatere în ceea ce privește lansarea de rachete balistice. Cu toate acestea, arma aterizată lângă apele ţării sud-coreene, miercuri, 02 noiembrie 2022, a declanșat un adevărat conflict între Coreea de Nord și Coreea de Sud.

Comentarii
  • sunt curios ce masuri poate lua Coreea de Sus, in acest sens? sa declari razboi Coreei de Nord? o tara care detine arma nucleara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *