Prima pagină » Actualitate » Coreea de Nord anunță primul deces cauzat de COVID-19
Coreea de Nord anunță primul deces cauzat de COVID-19

Coreea de Nord anunță primul deces cauzat de COVID-19

13 mai 2022, 07:15,
în Actualitate

Coreea de Nord a confirmat primul său deces din cauza Covid-19, presa de stat adăugând că alte zeci de mii se confruntă cu simptome de febră. Țara a negat de la început că ar avea cazuri de COVID-19 și și-a închis în totalitate granițele cu China sau Coreea de Sud.

Coreea de Nord a intrat în izolare după ce de la începutul crizei mondiale, liderul țării a negat că există cazuri de COVID-19 în țară.

Coreea de Nord, primul deces cauzat de COVID-19

Șase persoane au murit după ce au suferit febră, una dintre ele fiind pozitivă pentru Omicron, a informat vineri presa de stat. În Coreea de Nord a fost semnalat primul deces cauzat de COVID-19. Se spune că 187.000 de persoane cu febră sunt „izolate și tratate”.

În timp ce experții cred că virusul este prezent în țară de ceva timp, autoritățile au anunțat primele cazuri abia joi. Ei au spus că a avut loc un focar al variantei Omicron în capitală, Phenian, și au anunțat măsuri de izolare. Nu au dat numere precise ale cazurilor. Dar într-o actualizare de vineri, agenția oficială de știri KCNA a raportat că focarul s-a extins dincolo de capitală.

„O febră a cărei cauză nu a putut fi identificată s-a răspândit exploziv în toată țara de la sfârșitul lunii aprilie”, se spune.

Aproximativ 350.000 de persoane au dat semne ale acestei febre, a adăugat acesta, fără a preciza câți au fost testați pozitiv pentru Covid. Analiştii sugerează că ultimele cifre din mass-media de stat, inclusiv recunoaşterea faptului că febra nespecificată s-a răspândit la nivel naţional, ar putea indica că ţara se confruntă cu un focar diferit de cel pe care l-a văzut până acum. Populația sa de 25 de milioane este vulnerabilă din cauza lipsei unui program de vaccinare și a asistenței medicale precare, spun experții.

Coreea de Nord a respins vaccinarea și a intrat în izolare totală

Coreea de Nord a respins ofertele comunității internaționale de a furniza milioane de AstraZeneca sau vaccinuri fabricate în China, anul trecut. În schimb, a susținut că a controlat Covid prin sigilarea granițelor sale la începutul lunii ianuarie 2020. Țara are granițe terestre cu Coreea de Sud și China, ambele s-au luptat cu focare. China se luptă acum să țină sub control un val Omicron cu blocaje în cele mai mari orașe ale sale. Vineri, KCNA a raportat că liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat un centru de sănătate și „a aflat despre răspândirea la nivel național a Covid-19”.

Acesta a descris situația drept o „criză imediată de sănătate publică”. La o întâlnire care a subliniat noile reguli Covid de joi, Kim a fost văzut purtând o mască facială la televizor pentru ceea ce se credea a fi prima dată. El a ordonat controale împotriva virusului „de urgență maximă”, care păreau să includă ordine pentru blocări locale și restricții de adunare la locurile de muncă.

Există temeri că o epidemie majoră ar putea îngreuna și mai mult intrarea bunurilor esențiale în țară, ceea ce duce la agravarea penuriei de alimente și la o economie declin. Coreea de Sud a declarat că a oferit ajutor umanitar după anunțul de joi, dar Phenianul nu a răspuns încă. În ciuda afirmațiilor anterioare ale Coreei de Nord că a avut un „succes strălucitor” în a ține departe Covid, au existat semne de-a lungul pandemiei privind posibila să prezență în țară, inclusiv rapoarte neconfirmate de cazuri și lucrători care poartă costume pentru substanțe periculoase.

Așadar, Coreea de Nord a confirmat primul deces cauzat de COVID-19, iar situația din țară nu pare să fie una bună.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *