Prima pagină » International » Coreea de Nord a lansat încă o rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat încă o rachetă balistică

09 nov. 2022, 11:44,
în International

Potrivit armatei sud- coreene, astăzi, 9 noiembrie 2022, Coreea de Nord a mai lansat o rachetă balistică în largul coastei sale estice. Este cea mai recentă lansare de rachete balistice dintr-un an record de teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord. Totodata, Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice în doar o singură lună.

Mai mult, săptămâna trecută a fost lansată şi o rachetă balistică intercontinentală, în contextul în care exista temeri că Phenianul ar putea pregăti primul test al unui dispozitiv nuclear din 2017. De-a lungul anului, Coreea de Nord a lansat mai mult de 20 de arme.

Rachete balistice, lansate de Coreea de Nord

Mai mult, armata sud-coreeană a mai menţionat că a recuperat resturi ale unei rachete lansate de Phenian pentru linia de la graniţa maritimă de facto între cele două ţări.Ministerul sud-coreeand al Apărării a declarat că bucata recuperată are trei metri lungime şi doi metri lăţime şi a fost identificată ca fiind o rachetă nord-coreeană SĂ-5.

Acest tip de rachetă SĂ-5 poate şi utilizată şi ca o rachetă sol-sol. Recent, astfel de rachetă a folosit Rusia în războiul cu Ucraina.

Anterior, guvernul de la Washington și aliații săi din Asia au presupus că regimul de la Phenian ar avea intenţia să efectueze al un nou test nuclear, al șaptelea de până acum. La începutul lunii octombrie, Phenianul a lansat două rachete cu rază scurtă de acțiune spre Marea Japoniei. Din cauza atacurilor cu rachete balistice, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit la New York pentru a discuta despre lansarea unei alte rachete nord-coreene.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei

Vă aducem aminte că la începutul lunii octombrie 2022, a fost panică în Japonia din cauza faptului că Coreea de Nord a tras o rachetă suspectată a fi balistică deasupra țării. Autoritățile comuniste ar fi vrut în acest fel să atragă atenția SUA. Racheta balistică care a declanșat panică în Japonia a fost trasă de Coreea de Nord și a călătorit aproximativ 4.500 km (2.800 mile) înainte de a cădea în Oceanul Pacific – suficient de departe pentru a lovi insula americană Guam dacă ar urma o altă traiectorie. Este prima lansare de rachetă nord-coreeană asupra Japoniei din 2017.

La lansare, Japonia a emis o alertă rară pentru ca unii cetățeni să se acopere. ONU interzice Coreei de Nord să testeze arme balistice și nucleare. Zburarea rachetelor către sau deasupra altor țări fără nicio avertizare sau consultare prealabilă contravine, de asemenea, normelor internaționale.

Majoritatea țărilor evită să o facă complet, deoarece poate fi ușor confundată cu un atac. Deși nu este la fel de mare ca un test nuclear – care ar putea fi următorul – poate fi considerat extrem de provocator. Mai multe state au îndemnat Coreea de Nord să se abţină de la provocări.

Coreea de Nord a mai lansat încă o rachetă balistică. Dacă va continua să o facă, statele vor veni cu un răspuns, întrucât ONU interzice testarea de arme balistice și nucleare. Zburarea rachetelor către sau deasupra altor țări fără nicio avertizare sau consultare prealabilă contravine, de asemenea, normelor internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`