Prima pagină » Culinar » Cordon bleu la cuptor. Cu ce sos se servește acest deliciu franțuzesc?

Cordon bleu la cuptor. Cu ce sos se servește acest deliciu franțuzesc?

16 feb. 2023, 11:00,
BZI.ro, în Culinar

Cordon bleu la cuptor este un fel de mâncare popular printre bucătari. În mod tradițional, se prepara cu carne de vițel. Dar timpul se scurge și astăzi orice carne este acceptabilă în rețetele moderne. Cordonul bleu de pui se prepară în mod clasic sub forma unui „buzunar” în mijlocul unui file de piept de pui. În buzunar se pune o felie de brânză învelită în șuncă.

Dar pentru a face felul de mâncare mai fraged, vă sugerez o opțiune pe care multe gospodine o folosesc. Trebuie ca, cu grijă, pentru a nu deteriora carnea, să bateți jumătate din fileu și să înfășurați în ea o bucată de brânză și șuncă, bine învelită în pesmet. Acest lucru va face ca felul de mâncare să fie mai fraged, cu o crustă crocantă. Pe de altă parte, coacerea la cuptor vă va scuti de folosirea uleiului de gătit.

Cordon bleu la cuptor. Rețetă explicată pas cu pas

Pentru a pregăti felul de mâncare veți avea nevoie de file de pui aproximativ 400-500 gr, 100 gr de pesmet, 60 gr de șuncă, 40 gr de brânză, 20 de gr de unt și un ou. De asemenea, veți mai avea nevoie de 2 linguri de făină de grâu, sare și piper după gust.

Pregătiți toate ingredientele pentru cordon bleu de pui în cuptor.  După care tăiați un file de pui de 300-350 de grame fiecare în două bucăți pe lungime. Se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se acoperă cu folie alimentară și se bate cu un ciocan.

Puneți o felie subțire de șuncă peste fileurile de pui și o felie de brânză peste șuncă. Puteți folosi orice fel de brânză vă place. Înfășurați fileul de pui cu șunca și brânza. Ulterior, topiți o bucată de unt într-o tigaie. La final, presărați pesmetul.

Este important să amestecați bine pesmetul cu untul. Rulați rulourile de piept de pui cu brânză și șuncă în făină, apoi treceți-le prin ou pe toate părțile și tăvăliți-le în pesmet cu unt. Coaceți cordon bleu de pui în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 25 de minute. După care serviți cordon bleu de pui fierbinte. Această mâncare fragedă este foarte gustoasă, fiind potrivită pentru sărbători și în timpul săptămânii.

Sos de smântână acră și usturoi pentru fileurile de pui

Deși fileurile de pui sunt destul de moi și fragede pentru că tot sucul este sigilat sub crustă, puteți adăuga puțin condiment folosind un sos. Poate fi sos de roșii sau de muștar, foarte gustos este combinația cu smântână și usturoi. Este cât se poate de rapid și ieftin.

Pentru a pregăti acest sos puneți smântâna într-un castron mic. Decojiți usturoiul, treceți-l printr-un zdrobitor. Radeți coaja de la o jumătate de lămâie și stoarceți sucul. Rupeți frunzele de pătrunjel verde sau de busuioc de pe tulpini și tocați-le mărunt. Se condimentează cu sare și piper după gust. După care, se amestecă și se toarnă în bol. Acesta se servește în bol alături de felul de mâncare sau se toarnă peste fileuri imediat.

Puteți să pregătiți cordon bleu la cuptor ca fel de mâncare la prânz sau la cină și să vă răsfățați familia. Însă, felul de mâncare va juca un rol important și pe masa festivă și va oferi oaspeților dumneavoastră o aromă și un gust neobișnuit. Chiar și o gazdă tânără, începătoare, va putea pregăti o astfel de delicatesă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *