Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Copilul nascut cu doua guri
Copilul nascut cu doua guri

Copilul nascut cu doua guri

28 mai 2020, 18:39,
în Sanatate

Copilul nascut cu doua guri. In timpul unei ecografii efectuate in al treilea trimestru de sarcina, medicii au detectat o masa neobisnuita in dreapta gurii bebelusului. Posibilitatile includ un chist, displazie fibroasa sau un teratom, care poate aparea atunci când un geaman il absoarbe pe un altul in timpul dezvoltarii.

Odata ce fetita s-a nascut, a devenit evident ca masa era de fapt o a doua gura. Avea propria buza, cavitate, dinti si o limba mica, care se misca in sincronizare cu limba ei principala in timp ce se hranea.

Ocazional, pielea din jurul acestei a doua guri prezenta o „suprafata bruta”, au remarcat medicii de la Universitatea Medicala din Carolina de Sud, in raportul lor de caz, si un lichid limpede pe care banuiau ca este saliva.

Din fericire pentru aceasta fetita, cavitatea orala suplimentara nu pare sa provoace probleme cu respiratia sau capacitatea de a se hrani. Nici macar nu s-a conectat la gura ei centrala, care parea sa functioneze normal.

Diprosopus – duplicarea structurilor capului si / sau faciale – este o afectiune foarte rara, cu aproximativ 35 de cazuri inregistrate la om inca din 1900. in extremitatea sa, aceasta afectiune poate duce la o duplicare faciala completa. Aceasta afectiune apare mai des la fetite, dar nimeni nu stie de ce.

Copilul nascut cu doua guri

„Duplicarea structurilor craniofaciale apare de obicei ca parte a unui sindrom si este adesea asociata cu buzele fante si palatul fend, sindromul Klippel-Feil si secventa Pierre Robin”, au explicat medicii in raportul lor de caz, potrivit Science Alert.

„Duplicarea craniofaciala a pacientului nostru este un caz rar prezentat ca o anomalie izolata, fara sindroame sau anomalii asociate”. Acest lucru le-a permis medicilor sa efectueze interventii chirurgicale pentru a indeparta gura suplimentara, când fetita avea doar sase luni. in total, au indepartat o parte din muschi, oase, mucoase bucale si tesutul esofagului, precum si o glanda salivara si sase dinti, in timp ce incercau cu atentie sa-i pastreze nervii faciali.

In afara de unele umflaturi la locul chirurgical, care s-a rezolvat dupa câteva luni, pacientul s-a vindecat bine si nu a mai necesitat tratament suplimentar. Medicii au remarcat ca are probleme pentru a-si relaxa partea dreapta a buzei inferioare, posibil din cauza unor nervi lipsa.
Diprosopus poate aparea ca o forma de gemeni conjugati sau, eventual, prin duplicarea unei structuri numite arc faringian care se formeaza in a patra saptamâna de dezvoltare a embrionului uman. Prima dintre aceste sase arcuri se dezvolta in oasele si muschii maxilarelor si parti ale limbii, printre altele.

Aceasta cercetare a fost publicata in BMJ Case Reports.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *