Prima pagină » Eveniment-Social » Copilul Junglei va merge intr-un centru de plasament

Copilul Junglei va merge intr-un centru de plasament

15 sept. 2011, 20:36,
Magda Olteanu, în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:240400;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Alecu, baietelul infometat de parinti, pus sa fure si sa cerseasca va merge intr-un centru de plasament @ Copilul a socat medicii de la Spitalul Sf. Maria @ Desi are 10 ani, arata ca un copil de maximum 4 ani si cantareste cam 12 kilograme @ El sufera de nanism si sindrom de malabsorbtie

Alecu, baietelul ce i-a socat pe medicii de la Spitalul Sf. Maria in urma cu aproximativ o luna, a ajuns din nou in unitatea medicala. Copilul de 10 ani, care arata ca unul de maximum 4 ani si are o greutate cam de 12 kilograme, va merge intr-un centru de plasament dupa externare. Din cercetarile Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi, mama lui Alecu a facut inchisoare pentru ca si-a maltratat unul dintre copii. Fratii si surorile lui Alecu sunt in centre de plasament si scoli speciale. Baietelul are numeroase cicatrici pe frunte si cap si a spus ca a fost lovit de mama. Mai mult, el a fost pus de parinti sa cerseasca si sa fure. Acest lucru l-a demonstrat si in Clinica de gastroenterologie, unde este internat. Pe 23 august, in prima zi de internare, Alecu a mancat tot ce a gasit in frigiderele clinicii. Medicii au constatat ca este vorba de un copil infometat. „Baietelul a revenit in spital la control. El a fost diagnosticat cu Sindrom de malabsorbtie, nanism psiho-social, intarziere in crestere. Din cate am fost informat, copilul va merge intr-un centru de plasament. Primul lucru pe care l-a facut in clinica a fost sa «subtilizeze» gelul de dus de la baie. Dupa cum am mai spus, baietelul are un talent innascut de a «subtiliza» alimente si bunuri”, a spus prof. dr. Marin Burlea, seful clinicii.

Alecu s-a atasat foarte mult de profesorul Burlea, pentru ca acesta i-a dat in fiecare zi cate un banut sa-si cumpere dulciuri si alimente de la magazinul din curtea spitalului. Cand a ajuns din nou in clinica, Alecu a intrebat imediat de doctor si nu a fost multumit cand asistenta i-a aratat un alt medic. Cand l-a revazut pe prof. dr. Marin Burlea, s-a lipit imediat de acesta si nu l-a lasat in pace pana nu i-a dat din nou un ban. Ieri, copilul a stat de vorba cu psihologul clinicii. „Cel mai probabil, copilul va merge intr-un centru de plasament pentru copii cu afectiuni mentale. Baietelul are un coeficient de inteligenta foarte scazut. Acest lucru se datoreaza mediului in care a acrescut, nu a fost stimulat, nu s-a implicat nimeni in cresterea si educarea lui. Din cate am inteles de la reprezentantii Directiei de Protectia Copilului, mama a facut inchisoare ani pentru ca si-a maltratat un copil. Directia decide asupra lui. Copilul a fost infometat, a fost pus sa cerseasca, sa fure. Dupa cum gandeste si vorbeste, ar avea cam varsta de maximum 3 ani”, a declarat Amalia Constantin, psiholog in Clinica de gastroenterologie.

Pentru baietelul din Targu Frumos dulciurile si preparatele din carne sunt adevarate delicatese. Alecu nu a fost niciodata la scoala si are mari dificultati de limbaj. „Copilul va merge intr-un centru de plasament din Iasi. Pe parcurs, daca se constata ca poate reveni in familie, va putea frecventa un centru de zi pe care Directia il are la Targu Frumos”, a spus Tiberiu Bantas, purtator de cuvant la DGASPC Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
18 iulie 2024
18 iulie 2024