Prima pagină » Local » Copilul de 2 ani lovit de părinţi se află în continuare în moarte cerebrală
Copilul de 2 ani lovit de părinţi se află în continuare în moarte cerebrală

Copilul de 2 ani lovit de părinţi se află în continuare în moarte cerebrală

07 feb. 2022, 14:37,
BZI.ro, în Local

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă de Copii „Sf. Maria” din Iaşi a transmis astăzi, 7 februarie 2022, faptul că pacientul în vârstă de 2 ani încă se afla în moarte cerebrală. Reamintim faptul că micuţul a fost lovit de părinţi.

”Pacientul cu politraumă, în vârstă de doi ani, se află în continuare în moarte crebrală, fără activitate cerebrală. Din punct de vedere medical nu se pot constata o evoluție favorabilă. Din păcate, un astfel de diagnostic este ireversibil”, a transmis Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Copil de 2 ani, bătut fără milă de părinți. Medicii ieșeni susțin că se află în moarte cerebrală

Un apel la numărul unic de urgență 112 sesiza faptul că un copil de 2 ani se află în stare gravă. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care la vederea copilului au rămas fără cuvinte. Micuțul prezenta multiple lovituri pe corp, vechi și noi. Cadrele medicale au preluat copilul și înainte de a-l transporta la spital pentru îngrijiri de specialitate au sesizat Poliția. Se pare că mama minorului, în vârstă de 20 ani, și concubinul său de 17 ani l-au bătut în repetate rânduri, până a ajuns în stare gravă.

Magistrații au dispus măsuri arestului preventiv pentru pe cei doi agresori pentru 30 de zile. Întregul incident nefericit a avut loc într-o localitate din județul Neamț.

„… admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ având ca obiect luarea măsurii arestării preventive. Dispune arestarea preventivă a inculpatei O. L. E., cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală (…) și rele tratamente aplicate minorului (…) pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.02.2022 până la data de 02.03.2022, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului B. N., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală (…) și rele tratamente aplicate minorului (…) pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.02.2022 până la data de 02.03.2022, inclusiv”, notează decizia instanței.

Minorul, transferat la Iași în stare gravă

Având în vedere faptul că minorul se afla în stare gravă a fost transferat de urgență de la Neamț la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Maria” din Iași. Copilul a fost preluat și internat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Alina Belu, managerul unității medicale pediatrice, a transmis că leziunile par a fi lovituri din partea persoanelor aflate în anturajul copilului.

„A fost transferat de la Spitalul de Neurochirurgie un pacient în vârstă de 2 ani, cu multiple contuzii, fracturi mai vechi și mai noi, cu necroză de fese și hematoame cerebrale. Este ventilat mecanic, în stare foarte gravă, critic. Se aplică tratamentul specific în această patologie. Evoluţia va fi destul de greu favorabilă având în vedere gravele leziuni prezente. Din ceea ce am înţeles că există suspiciunea loviturilor din partea anturajului copilului, mai vechi şi noi. Echipele pe investigaţie vor stabili cum s-au produs aceste traume asupra minorului”, a declarat în urmă cu câteva zile Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iași.

Din nefericire, starea de sănătate s-a agravat pe zi ce trece, intrând în moarte cerebrală. Copilul bătut de părinți nu este deconectat de la aparate, însă evoluția acestuia nu va mai fi una pozitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *