Prima pagină » Local » Copilul de 2 ani, bătut de părinți, a decedat la Spitalul Sf. Maria din Iași – VIDEO
Copilul de 2 ani, bătut de părinți, a decedat la Spitalul Sf. Maria din Iași - VIDEO

Copilul de 2 ani, bătut de părinți, a decedat la Spitalul Sf. Maria din Iași – VIDEO

11 feb. 2022, 11:49,
în Local

Astăzi, 11 februarie 2022, conducerea Spitalului Clinic de Urgență de Copii „Sf. Maria” din Iași a transmis o veste tristă. Copilul în vârstă de 2 ani, din județul Neamț, care a fost bătut de părinți a decedat. Micuțul se afla de mai multe zile în moarte cerebrală.

„Pacientul în vârstă de 2 ani transferat la noi din Neamţ, cu politraumatism, suspectat a fi lovituri din partea aparţinătorilor din cadrul familiei, în cursul zilei de astăzi s-a constat decesul”, a transmis Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Copilul de la Neamţ, transferat la Iaşi, bătut de părinţi a murit

Managerul unităţii medicale pediatrice susţine că micuţul avea hemoragie intracerebrală în momentul în care a fost transferat de la Neamţ la Iaşi. Minorul a fost internat, intubat şi ventilat mecanic.

„El deja fiind declarat din punct de vedere clinic în moarte cerebrală. Este politraumatis, traumatism cranio cerebral cu hemoragie intracerebrală. Acesta a fost diagnosticul de transfer de la Neurochirurgie. Pacientul a fost intubat, ventilat mecanic şi cu prognostic rezervat”, a mai spus Alina Belu.

Alina Belu afirma faptul că pacientului în vârstă de 2 ani i s-au susţinut funcţiile vitale cu ajutorul aparatelor. Acesta deşi era în moarte cerebrală nu a putut fi deconectat deoarece în România nu exista legislaţie care să permită acest lucru.

„Nu există legislaţie în România să deconectezi pacientul de la aparate. Cât timp a stat internat s-a primit doar un telefon, fără să se recomande cine este şi fără să identifice date asupra copilului şi nu i s-au furnizat detalii”, a mai spus managerul unităţii medicale.

De asemenea, managerul Alina Belu a ţinut să reamintesca că a mai fost un caz, anul trecut. O fetiţă a venit înecată. A fost intubată şi ventilata mecanic. Cazul a fost preluat de IML Iaşi, deoarece la scurt timp a decedat din păcate.

Părinții, arestați preventiv după ce au bătut copilul de 2 ani

Un apel la numărul unic de urgență 112 anunța faptul că un copil dintr-o localitate din județul Iași se află în stare gravă. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical care a constatat că micuțul prezenta răni vechi și noi obținute prin lovire.

Copilul a fost preluat de echipajul medical care a anunțat poliția. Mama copilului, de 20 de ani, împreună cu concubinul său în vârstă de 17 ani, au bătut cu bestialitate pruncul de 2 ani.

Cei doi făptași au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru vătămare corporală și rele tratamente aplicate minorului. Cel mai probabil încadrarea se va schimba în ucidere din culpă.

„… admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ având ca obiect luarea măsurii arestării preventive. Dispune arestarea preventivă a inculpatei O. L. E., cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală (…) și rele tratamente aplicate minorului (…) pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.02.2022 până la data de 02.03.2022, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului B. N., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală (…) și rele tratamente aplicate minorului (…) pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.02.2022 până la data de 02.03.2022, inclusiv”, notează decizia instanței.

Copilul de 2 ani bătut de părinți care a murit astăzi, 11 februarie 2022, la Spitalul de Copii din Iași va fi înmormântat zilele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`