Prima pagină » Local » Copila cu ochii albaștri și părul de aur, o poveste reală din Iași: „Am fost crescută în biserică”- FOTO

Copila cu ochii albaștri și părul de aur, o poveste reală din Iași: „Am fost crescută în biserică”- FOTO

23 mart. 2023, 02:00, 3 ,
Cristina Doroftei în Local

Copila cu ochii albaștri și părul de aur a avut o copilărie de coșmar. Din păcate, nu a avut parte de iubirea părinților și a rudelor, însă și-a găsit-o în brațele preotului. Acum, tânăra are visuri și speranțe mari pentru viitor

Henea Paula Gabriela are 16 ani, iar biserica a fost locul în care a crescut și unde a învățat ce înseamnă iubirea și iertarea. Provine dintr-o familie cu încă patru frați, unde cel mai mic are vârsta de 9 ani. Părinții au divorțat când ea avea doar 8 ani, lăsând în sufletul său răni adânci.

Și-a găsit adăpostul sufletesc în glasul părintelui Dan Damaschin

poză cu biserica din curtea la Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Cuza-Vodă. Asociația Glasul Vieții

Părintele Dan Damaschin, preotul misionar la Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Cuza-Vodă

Părintele Dan Damaschin i-a oferit Paulei liniștea sufletească și dragostea pe care nu le-a trăit în familie. Deși pe tatăl său nu l-a văzut de zece ani, l-a iertat, dar nu-și dorește să-l vadă.

„Părintele Dan Damaschin mi-a oferit dragostea pe care nu am primit-o din partea tatălui meu. La ședința pe care am avut-o prima dată când am venit în Asociația «Glasul Vieții», mi s-a adresat cum nu am auzit niciodată din partea tatălui meu și anume: «Da, prințesă, te ascult». A fost prima dată în viața mea când m-am simțit în siguranță”, povestește cu zâmbetul pe buze Paula, tânăra în vârstă de 16 ani.

Relația dintre părinți le-a provocat Paulei și fraților săi multă suferință. Dar tot aceasta a îndemnat-o să plece din Cotu lui Ivan, satul în care a copilărit, pentru a-și împlini visul, așa că a venit în Iași.

„Am înțeles târziu relația dintre părinții mei. Știu că nu a fost vina noastră pentru care ei au divorțat. În casa noastră nu a fost niciodată liniște, așa cum am văzut în biserică, tot timpul au fost certuri și reproșuri față de noi și față de mama și speram ca într-o bună zi să se termine totul”, povestește Paula, cu vocea tremurândă.

Aceasta urmează Liceul Tehnologic „Ionel Teodoreanu” Victoria din Iași, profilul de alimentație publică și turism, pentru că bucătăria a fost singura sa alinare, deoarece acolo își vedea mama fericită. Visul său este să devină bucătar.

„De când eram mică, îmi plăcea să stau în bucătărie cu mama, acolo eram fericită și îmi aduc aminte că primul meu preparat au fost clătitele cu fructe. Acum am evoluat și preparatul cu care mă mândresc și cu care fac furori în laboratoarele de practică este pasca”, adaugă Paula.

Relația pe care o are cu biserica este una foarte strânsă. Paula recunoaște că legătura aceasta a ajutat-o să treacă peste momentele grele din viața ei.

„Bunica îmi spunea în glumă că am fost crescută în biserică și recunosc că așteptam cu nerăbdare duminica, dar nu orice duminică, aia în care mama ne va duce la Catedrala Mitropolitană Sfânta Cuvioasă Parascheva”, destăinuie tânăra ieșeancă.

Copila cu ochii albaștri vorbește despre divorțul părinților cu zâmbetul pe buze și cu ochii-n lacrimi

Părintele Dan Damaschin mi-a oferit dragostea pe care nu am primit-o din partea tatălui meu

Henea Paula Gabriela urmează Liceul Tehnologic „Ionel Teodoreanu” Victoria din Iași

Cu ajutorul părintelui Damaschin Dan, Paula a descoperit că are un scop pe acest pământ, cel de a ajuta cât mai multe persoane care se află în situația ei și care se confruntă cu violența în familie, din acest motiv s-a înscris ca voluntar la Asociația „Glasul Vieții”.

Divorțul părinților a fost un eveniment care i-a zguduit toată viața, iar societatea și profesorii cu care a interacționat i-au rănit și mai tare sufletul de copil.

„Îmi aduc aminte, încă de când eram în clasa I, cum profesorii, în loc să mă ajute, mă considerau vinovată pentru că tata nu este în viața mea. Mulți ani am crezut că într-adevăr sunt vinovată. Oricând aveau ocazia îmi aduceau aminte că pe mine tata nu mă va ajuta niciodată, lucru care mă făcea să sufăr”, declară Paula.

Pentru frații ei mai mici a învățat să zâmbească și să fie veselă necondiționat. Acest lucru s-a imprimat așa de bine pe chipul ei încât pe reporterii BZI i-a întâmpinat cu un zâmbet molipsitor.

„Când eram mică vedeam viața în roz, acum că am mai crescut observ că mai sunt și alte culori pe lângă roz. Nu știu dacă este neapărat bine, dar asta m-a ajutat să cresc și să înțeleg că trebuie să mă adaptez în funcție de orice îmi dă Dumnezeu”, povestește copila de 16 ani.

Copila cu ochii albaștri își dorește ca frații ei să fie bine și să crească fericiți, iar pentru mamă sa vrea liniște sufletească și să nu mai simtă lipsa lucrurilor materiale.

Comentarii
  • asta o sa moara virgina

  • Henea Paula Gabriela este victima indiferentelor părinților care sunt iresponsabili și care nu sunt capabili sa aibă o familie împreună. Nimic impresionant.

  • Reportera p…lii! Liceul Tehnologic „Ionel Teodoreanu” Victoria. Punct. Adica Victoria comuna. Nu in iasi. Judetul Iasi.Tuto!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *