@ Tatal unei fetite, care nu a implinit 2 ani, a facut plangere la Colegiul Medicilor si la Directia de Sanatate Publica impotriva Arcadia Hospital @ Catalin Mandru a demonstrat, cu documente, medicilor din unitatea privata ca i-au tratat copilul pentru o boala pe care nu o avea @ In spital, micutei i s-a administrat intravenos un antibiotic, Cefort, pentru ca ar fi avut o infectie @ Doua laboratoare din oras, Synevo si Praxis, au demonstrat ca fetita are antigenul Rotavirus, iar analizele efectuate de laboratorul Spitalului Arcadia infirmasera prezenta lui @ Tatal copilului a solicitat conducerii Arcadia sa-i returneze suma pe care a platit-o pentru doua zile de spitalizare si servicii medicale, 919 lei, iar directorul Dan Fiterman l-a amenintat ca ii face plangere la politie pentru hartuire
O fetita, care nu a implinit inca 2 ani, a fost diagnosticata incorect si tratata cu antibiotic pentru o boala pe care nu o avea, dovada analizele de laborator efectuate ulterior in laboratoare performante din oras. Totul s-a petrecut la Arcadia Hospital. Din cauza ca fetita le-a fost tratata pentru o boala inexistenta, parintii au depus plangere la Colegiul Medicilor Iasi si la Directia de Sanatate Publica Iasi. De asemenea, dupa ce vor avea un rezultat de la cele doua institutii, parintii sunt decisi sa actioneze in instanta unitatea spitaliceasca privata. Dupa cum era si normal, parintii fetitei au solicitat conducerii de la Arcadia Hospital, inclusiv directorului general Dan Fiterman, returnarea sumei de bani, dupa ce au demonstrat cu documente ca diagnosticul si tratament administrat acolo nu aveau nici o legatura cu boala depistata ulterior in doua laboratoare private, Synevo si Praxis. Directorul Dan Fiterman l-a amenintat pe tatal micutei ca ii va face reclamatie la politie pentru ca a indraznit sa ceara sa-i fie returnata suma de 919 lei, bani care au inclus doua zile de spitalizare si servicii medicale.
Medicul Iliescu a trat fetita pentru o infectie
Pe 9 octombrie, parintii s-au prezentat cu fetita, in varsta de un an si 11 luni, la Arcadia Hospital, pentru ca aceasta avea episoade de varsaturi ce dusesera la deshidratare. Dupa cum a precizat tatal, copilul a fost tratat pentru o infectie cu Cefort, un antibiotic. Fetita a fost investigata de medicul primar pediatru Codruta Iliescu Halitchi. Acesta a scris in biletul de externare: „Clinic si imagistic remarcam prezenta unei gastroenterite acute asociind leucocitoza cu polinucleoza, sindrom inflamator absent, acidoza metabolica, cetonurie si citoliza hepatica. Agentul Rotavirus si coprocitograma au fost normale. Remarcam si prezenta hiposideremiei care necesita reevaluare la distanta de episodul actual infectios. A necesitat 24 de ore de rehidratare, reechilibrare hidro-electrolitica si acido-bazica si tratament cu Cefort in asociere cu eubiotice. Evolutia a fost favorabila cu disparitia febrei, revenirea apetitului, disparitia semnelor de deshidratare. Persista scaunele semiconsistente si apoase (5 in cursul zilei anterioare externarii)”.
Copilul a fost externat pe 11 octombrie. Parintii au repetat analizele medicale la doua laboratoare private, de unde a reiesit ca micuta avea prezent agentul Rotavirus. Asta, dupa ce doctorii de la Arcadia Hospital au spus ca rezultatul analizei pentru depistarea acestui agent e negativ.
Tatal l-a avertizat pe medic ca fetita nu este vaccinata impotriva Rotavirus
„In data de 9 octombrie m-am deplasat cu fetita la Arcadia Hospital pentru a beneficia de servicii medicale de diagnosticare si tratament medical raportat la simptomatologia copilului. Medicul Iliescu a dispus internarea copilului si supunerea la un tratament de rehidratare si prelevarea de probe in vederea analizelor de laborator. In aceeasi zi s-au prelucrat probele prelevate, care, conform celor spuse de medic, aratau o deshidratare pronuntata si posibilitatea ca fetita sa aiba o infectie. Totodata, a mentionat ca nu poate da un tratament exact pana nu va avea si un scaun al copilului pentru a verifica posibilitatea infectarii cu Rotavirus, deoarece am mentionat ca fetita nu fusese vaccinata. In buletinul de analize din data de 10 octombrie nu a fost evidentiat antigenul Rotavirus si astfel s-a continuat tratamentul cu antibiotic intravenos Cefort in doza de 1.000 mg timp de doua zile, prima doza fiindu-i administrata in seara zilei de 9 octombrie. Nemultumit fiind de evolutia nefavorabila a copilului, am solicitat externarea pentru a putea fi consultat de un alt medic”, a declarat Catalin Mandru, tatal micutei.
„Consider ca este vorba de malpraxis”
Parintii au mers la medicul pediatru al copilului, care a studiat analizele efectuate in Spitalul Arcadia si, raportat la simptomatologia acestuia, a solicitat repetarea analizei pentru depistarea antigenului Rotavirus. „Am efectuat aceasta analiza in doua laboratoare diferite din oras, Synevo si Praxis, si, in data de 12 octombrie, ambele laboratoare au confirmat prezenta antigenului Rotavirus. S-a intrerupt tratamentul copilului cu antibiotic si s-a continuat cu un tratament specific pentru acest virus„, a spus Catalin Mandru.
Imediat, parintii s-au adresat conducerii medicale a Spitalului Arcadia, medicului Sorin Nistor, care a solicitat repetarea analizei la un al treilea laborator. Acesta din urma, pe 13 octombrie, a confirmat prezenta antigenului Rotavirus. „M-am adresat din nou conducerii Arcadia Hospital. Cei de acolo mi-au dat de inteles ca ei nu au gresit cu nimic si ca au facut tratamentul adecvat. Pe perioada spitalizarii, fetita mea a fost tratata pentru o alta boala, care nu a fost evidentiata din analizele medicale. Consider ca este vorba de malpraxis in ceea ce priveste metoda de efectuare a analizelor care nu au evidentiat ceea ce era vizibil din simptomatologia prezentata de copil la internare, cat si cu privire la diagnosticarea si metoda de tratament aplicata in spital cu Cefort”, a declarat tatal fetitei.
Dan Fiterman: „Va voi face reclamatie la politie pentru hartuire”
Catalin Mandru a luat legatura telefonic si cu directorul Dan Fiteman, managerul Spitalului Arcadia, explicandu-i situatia si solicitand sa-i fie returnata suma de 919 lei. Initial, directorul i-a primis ca il suna si problema se rezolva. „In ziua in care trebuia sa ma sune domnul Fiterman, dupa o discutie anterioara, am fost sunat de o asistenta a dumnealui. Aceasta mi-a spus ca domnul Fiterman nu ma mai poate suna. Am revenit cu un telefon la dumnealui, dupa care am primit urmatorul SMS de la directorul Dan Fiterman: „Cred ca daca nu schimbati «tonul» cu care va adresati mie va voi face reclamatie la politie pentru hartuire! va rog sa stergeti numarul meu si sa nu va mai permiteti sa ma deranjati atat timp cat nu puteti fi civilizat in comunicare. eu v-am ascultat si am transmis problema dvs celor care o pot rezolva. eu nici nu lucrez la dvs si nici pentru dvs. bunul simt este o mare calitate azi si vad ca foarte rar. nu ma mai deranjati!”. Eu nu mi-am permis sa ridic tonul, asa cum sustine dumnealui. Am fost surprins de acest SMS”, a spus Catalin Mandru.
Plangere la Colegiul Medicilor
Tatal fetitei a facut plangere impotriva Arcadia Hospital atat la Colegiul Medicilor din Iasi, cat si la Directia de Sanatate Publica. „Am depus plangere la Colegul Medicilor si Directia de Sanatate Publica si, dupa ce voi avea un raspuns din partea acestor institutii, ma voi adresa instantei”, a spus Catalin Mandru.