Prima pagină » Local » Copil de 12 ani din Iași, electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon de tren – EXCLUSIV/ FOTO/ VIDEO/ UPDATE

Copil de 12 ani din Iași, electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon de tren – EXCLUSIV/ FOTO/ VIDEO/ UPDATE

22 apr. 2021, 18:44,
BZI.ro, în Local

Un copil de 12 ani din Iași s-a electrocutat, joi după-amiază, după ce s-ar fi urcat pe un vagon de tren din gara localităţii. Băiatul se află pe strada Poitiers, conștient. La fața locului a fost trimisă o terapie intensivă mobilă.

UPDATE: „Poliţiştii au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 despre faptul că un minor s-ar fi urcat pe vagonul unui tren şi s-ar fi electrocutat. Ajunşi la faţa locului au constatat că minorul este conştient şi cooperant. Acesta a fost transportat la spital, în cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi luării măsurilor legale care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iaşi.

UPDATE: „Apel în dispeceratul 112 pentru un copil cu un accident prin electrocuție. A fost acolo echipajul de terapie intensivă SMURD. Copilul a căzut de la înălțime după electrocuție prin arc electric, de la firele de înaltă tensiune de deasupra vagonului. Pacientul are o arsură pe 30% din suprafața corporală, estimată a fi de gradul II și este cu traumatisme multiple prin cădere de la înălțime. A fost început tratamentul, protejarea zonei arse pe …polemică, tratamentul durerii și a fost transportat în Unitatea de Primire Urgențe a spitalului de copii „Sfânta Maria”, pentru tratament de specialitate și internare, cel mai probabil, în terapie intensivă. Prin urcarea pe un vagon, au risc mare de a deveni niște accidente  foarte grave, au risc de a dezvolta accidente prin electrocuție. Nu e nevoie să fie contact cu firul elecrtric, se formează acest arc electric și arsurile sunt elementul cel mai grav, dar pot fi și electrocuții cu risc vital, chiar deces.”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

UPDATE: Copilul este conștient, iar în momentul de față se află în terapie intensivă. Băiatul urmează să fie transportat la spital.

„Copilul este conștient, cooperant. Prezintă arsură de gradul II pe aproximativ 30% din suprafața corpului și politraumatism prin cădere de la înălțime. Este transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului de Pediatrie”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

La locul incidentului a ajuns și Poliția.

Potrivit unor martori, deasupra vagonului s-a produs o ardere electrică puternică. Aceștia au intervenit cu un stingător.

„S-a electrocutat, s-a urcat pe vagon, arcul electric l-a izbit. (Martorii) l-au văzut, au intervenit și au anunțat poliția. Când am ajuns aici, am văzut băiatul jos. Colabora, era conștient. Avea arsuri pe piept, erau hainele pârlite pe dânsul. Sunt 27 de mii de volți, a avut noroc că nu mai era o locomotivă prin zonă. Suferințe, probleme, copii lăsați singuri, nesupravegheați…”, a declarat un angajat al CFR-ului.

Revenim cu informații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *