Prima pagină » International » Copil căzut într-o fântână din Maroc. Operaţiunea de salvare continuă de două zile

Copil căzut într-o fântână din Maroc. Operaţiunea de salvare continuă de două zile

04 feb. 2022, 10:20,
în International

Tragedie în Maroc. Un copil, în vârstă de doar 5 ani, a căzut într-o fântână din Maroc. Băiatul se afla blocat la o adâncime de 32 de metri. Echipele de intervenţie, timp de două zile, fac eforturi supraomeneşti pentru a îl salva.

Operaţiunea de salvare continua, iar autorităţile susţin că astăzi, 4 februarie 2022, copilul ar putea fi scos din puţul foarte îngust.

Un copil din Maroc a căzut într-o fântână. Salvatorii i-au trimis mâncare cu frânghia

În urmă cu două zile un copil din Maroc a căzut într-o fântână extrem de îngustă. Forţele de intervenţie s-au deplasat la faţa locului pentru a-l salva pe băiat. Acesta nu a putut fi scos cu ajutorul măsurilor specifice în acest caz deoarece puţul era îngust pentru că cineva să coboare după minor.

Au fost aduse numeroase utilaje care au demarat săpături în jurul puţului cu lăţimea de jumătate de metru şi adâncimea de 60 metri. Cele cinci buldozere au săpat paralel pentru a ajunge la băiat. Oficialii din Maroc susțin că în momentul de față s-a ajuns la 19 metri adâncime.

Potrivit informaţiilor de la faţa locului, copilul este blocat la jumătatea puţului. Timp de două zile echipele de salvatori au coborât camere în puţ pentru a monitoriza starea copilului şi a-i trimite mâncare şi apa cu ajutorul unor frânghii. Acesta se poate mişca extrem de puţin.

De precizat faptul că operațiunea de salvare este una extrem de complicată și periculoasă, iar timpul se scurge în defavoarea copilului, pentru că nu este mult oxigen acolo unde se află.

Prima declarației a mamei copilului blocat în fântână

Mama lui Rayan, copil de cinci ani din satul Ighran, provinicia Chefchaouen, Maroc, care a căzut în fântână este extrem de îngrijorată și se roagă la Dumnezeu ca fiul său să fie salvat.

„Mă rog și îl implor pe Dumnezeu să iasă din acea fântână viu și în siguranță. Te rog, Doamne, alina durerea mea și a lui, în acea gaură de praf”, a declarat Wassima Kharchich, mama copilului.

Voluntarii care au dat o mână de ajutor au transmis că au comunicat cu copilul. De menționat că Rayan a primit și oxigen pe lângă mâncare și apă.

„Am reușit să comunic cu copilul și l-am întrebat dacă mă aude. A existat un răspuns. Am așteptat un minut și am văzut că a început să folosească oxigenul”, a declarat Imad Fahmy, un voluntar.

Khalid Agoram, tatăl băiatului căzut în fântână, a declarat că marți, 1 februarie 2022, și-a căutat fiul de ore în șir, înainte de a descoperi că se afla în puț.

În altă ordine de idei, tot mai multe cazuri similare se înregistrează din cauza faptul că aceste puțuri sau fântâni dezafectate nu sunt semnalizate corespunzător. Două astfel de incidente s-au produs în localitățile ieșene Dagâța și Dumești. Ambele persoane căzute au fost salvate de echipajele sosite de urgență la fața locului. Bărbații au primit îngrijiri medicale și au fost transportați la spital.

Oficialii locali susțin că băiatul căzut într-o fântână din Maroc are șanse extrem de mari să fie salvat astăzi, 4 februarie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`