Prima pagină » Local » Copil arestat la Iași, după o crimă oribilă! S-a trezit din somn și l-a ucis cu un cuțit pe vecinul care îi agresa tatăl!
Copil arestat la Iași, după o crimă oribilă! S-a trezit din somn și l-a ucis cu un cuțit pe vecinul care îi agresa tatăl!

Copil arestat la Iași, după o crimă oribilă! S-a trezit din somn și l-a ucis cu un cuțit pe vecinul care îi agresa tatăl!

22 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un adolescent a fost arestat preventiv de către judecătorii din cadrul Tribunalului Iași. Copilul este acuzat că, după ce s-a trezit din somn, a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat pe un bărbat de 39 de ani, care a decedat. La audieri, minorul a recunoscut, în mare, comiterea faptei.

Crimă terifiantă, comisă de un copil, în județul Iași! Un adolescent în vârstă de numai 15 ani a ajuns după gratii, fiind acuzat că l-a ucis, într-un acces de furie, pe cel care îi era gazdă.
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea de arestare formulată de procurori pe numele lui Gabriel S.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași și, în consecință, ia față de inculpatul minor, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Respinge, ca neîntemeiată, solicitarea inculpatului de luare a unei măsuri preventive mai ușoară”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

I-a înfipt cuțitul în inimă, în apărarea tatălui

Minorul a ajuns recent în atenția oamenilor legii. Anchetatorii au menționat că, pe data de 11 octombrie 2019, minorul și tatăl său se aflau în casa unui prieten de familie. Imobilul se află în Satu Nou, din comuna Belcești, județul Iași.

„La un moment dat, în timp ce minorul dormea, între gazdă și tatăl minorului a izbucnit un conflict spontan. Cei doi au început să se certe și să se îmbrâncească. Fiind trezit din cauza zgomotelor din cameră, minorul s-a ridicat din pat, a pus mâna pe un cuțit și a început să îl înfigă în rivalul tatălui său”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Pereții camerei în care se găseau cei trei s-au umplut instantaneu de sânge. La scurt timp, incidentul a fost anunțat autorităților printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Vecinii s-au crucit

La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care nu a mai putut face nimic, decât să declare decesul victimei. Ulterior, cadavrul bărbatului în vârstă de 39 de ani a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală din Iași, pentru efectuarea necropsiei.

„Medicii legiști au constatat că decesul a fost unul violent, fiind provocat în principal de o plagă penetrantă intra-cardiacă. În urma tragicului incident, minorul a fost preluat și transportat la Institutul de Psihiatrie, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Medicii au concluzionat că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptei”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Autoritățile au explicat faptul că, în cazul unor inculpați minori, expertizarea psihiatrică durează mai mult timp decât în cazul adulților. Vecinii din Satu Nou s-au declarat șocați de cele întâmplate. Pe de altă parte, aceștia le-au relatat oamenilor legii că, în localitate, există minori care mai consumă băuturi alcoolice. Mai mult, aceștia au povestit că, deși are doar 15 ani, Gabriel S. este cunoscut cu un comportament de o agresivitate ieșită din comun. Din câte se pare, în trecutul apropiat, acesta ar mai fi avut conflicte cu diverși săteni.

„Inculpatul este cunoscut cu o structură agresivă, el provenind dintr-o familie dezorganizată”, au constatat specialiștii care au analizat cazul.

Dus la audieri, minorul a recunoscut, în mare, comiterea faptei, însă acesta a precizat că nu a vrut să facă altceva decât să își apere tatăl, care ar fi fost agresat de cel ce avea să devină victimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
11 iulie 2024
11 iulie 2024