Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Copiii sub 5 ani sunt purtătorii unor cantități mai mari de coronavirus
Copiii sub 5 ani sunt purtătorii unor cantități mai mari de coronavirus

Copiii sub 5 ani sunt purtătorii unor cantități mai mari de coronavirus

02 aug. 2020, 08:13,
în Sanatate

Copiii sub 5 ani, purtători de cantități mari de coronavirus. Copiii sub vârsta de cinci ani au între 10 și 100 de ori mai multe materiale genetice ale coronavirusului în nas, comparativ cu copiii mai mari și adulții, sustine un studiu efectuat în JAMA Pediatrics.

Autorii săi sustin că copiii mici ar putea fi factori importanți ai transmisiei COVID-19 în cadrul comunităților – o sugestie în contradicție cu situatia actuală.

Între 23 martie și 27 aprilie, cercetătorii au efectuat teste de tampon nazal pe 145 de pacienți din Chicago cu boală ușoară până la moderată în decurs de o săptămână de la debutul simptomelor.

Pacienții au fost împărțiți în trei grupe: 46 de copii mai mici de cinci ani, 51 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani și 48 de adulți cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.

Echipa, condusă de Taylor Heald-Sargent de la Spitalul pentru copii Ann & Robert H. Lurie, a observat o cantitate mai mare de 10 pana la 100 ori mai mare de SARS-CoV-2 în tractul respirator superior al copiilor mici.

Copiii sub 5 ani, purtători de cantități mari de coronavirus

Autorii au adăugat că un studiu de laborator recent a demonstrat că, cu cât materialul genetic viral era mai prezent, cu atât virusul mai infecțios ar fi putut fi crescut.

De asemenea, s-a arătat anterior că copiii cu încărcături virale mari ale virusului sincitial respirator (RSV) au mai multe șanse să răspândească boala, noteaza sciencealert.com.

„Astfel, copiii mici pot fi potențialii factori importanți ai SARS-CoV-2 răspândiți în populația generală”, au scris autorii.

„Obiceiurile comportamentale ale copiilor mici trezesc îngrijorare privind amplificarea SARS-CoV-2 în această populație, deoarece restricțiile de sănătate publică sunt ușurate”, au concluzionat.

Noile descoperiri sunt în contradicție cu opinia actuală în rândul autorităților din domeniul sănătății potrivit căreia copiii mici – care sunt mult mai puțin susceptibili să fie infectati cu acest virus – nu îl răspândesc prea mult și altora.

Cu toate acestea, până acum s-au făcut destul de puține cercetări pe această temă.

Un studiu recent efectuat în Coreea de Sud a descoperit că copiii cu vârste între 10 și 19 ani transmiteau COVID-19 în gospodării la fel de mult ca adulții, dar copiii sub nouă ani transmiteau virusul la rate mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *