Prima pagină » Razboi în Ucraina » Copiii mor de deshidratare în Mariupol, susţin ucrainienii

Copiii mor de deshidratare în Mariupol, susţin ucrainienii

22 mart. 2022, 11:20,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Sunt mărturii cutremurătoare a celor care au scăpat din iadul rusesc. Copiii mor de deshidratare în Mariupol, oraș puternic afectat de război. Declarațiile vin de la o supraviețuitoare care a reuşit să evadeze din oraș.

Vă aducem aminte faptul că Mariupol este sub asediul trupelor rusești, iar Moscova le-a dat un termen în care ucrainienii pot depune armele fără a păți ceva. Forțele armatei au refuzat acest lucru.

În Mariupol, copiii mor de deshidratare

Un reportar BBC arată faptul că în Mariupol copiii mor de deshidratare. Reportajul este făcut de jurnalişti care i-au luat un interviu unei femei care a scăpat din iad. Victoria, în vârstă de 27 de ani, care a reușit să evadeze din orașul asediat Mariupol, din sudul Ucrainei, povestește cum și-a lăsat familia în urmă în timp ce fugea într-un sat aflat la aproximativ 20 km (12,5 mile) distanță.

„Orașul meu este absolut distrus. Oamenii stau în subsol, dar asta nu este sigur. Ei bombardează, așa că pivnițele dure sunt distruse.”, spune ea, cu vocea tremurândă, în timp ce descrie auzirea bombardamentelor zilnice ale atacurilor rusești.

Ea spune că mulți oameni nu au acces la hrană și apă. Victoria adaugă că nu a reușit să-i ajute pe alți membri ai familiei să părăsească Mariupol și este disperată să „i scoată”.

„Trei copii despre care știu că au murit de deshidratare. Este secolul 21 și copii mor din cauza deshidratării în orașul meu. Ei mor de foame acum. Voi rămâne în Ucraina și voi încerca să-mi salvez familia în Mariupol. Mariupol este viața mea, nu înțeleg de ce să părăsesc orașul meu, țara mea din cauza Rusiei”

Rusia a dat un termen de predare autorităților din Mariupol

Rusia a transmis faptul că civilii nu vor fi răniți dacă se vor preda. În Mariupol, forțele armatei Rusiei au precizat faptul că orice civil sau militar care se predă va avea asigurat un coridor uman.

Depuneți armele. S-a dezvoltat o catastrofă umanitară teribilă. Tuturor celor care depun armele le este garantată ieșirea în siguranță din Mariupol” a declarat liderul militar rus Mihail Mizintsev

Liderul militar a făcut apel la oficialii ONU, Crucea Roșie şi OSCE să însoţească operațiunea militară pentru a le garanta celor care se predau siguranța. Separat, armata rusă face apel la autoritățile locale din Mariupol spunând că acum au dreptul să facă o alegere istorică. Mariupol este un important oraș din Ucraina. Un procent mare din economia Ucrainei se desfășura în orașul menționat mai sus. De la începutul războiului, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a atenționat asupra faptului că Rusia comite crime de război în oraș. În acest sens a lansat și o plângere internațională. Între timp, Curtea de la Haga a menționat faptul că anchetează Rusia pentru crime împotriva umanității mai ales că ar fi folosit și arme care sunt interzise în conflictele clasice.

Nu numai copiii mor de deshidratare în Mariupol, de lipsa alimentelor sau a apei sunt afectate și celelalte tipuri de persoane, bătrâni sau femei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *