Prima pagină » Local » Copiii merg cu tramvaiul de epocă de 1 iunie! CTP Iași păstrează tradiția!

Copiii merg cu tramvaiul de epocă de 1 iunie! CTP Iași păstrează tradiția!

01 iun. 2022, 02:02,
Andreea Andrei, în Local

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului Compania de Transport Public Iași păstrează tradiția lui “Papatram”. În acest an tramvaiul de epocă circulă pentru copii pe ruta Tg. Cucu- Copou. Micuții trebuie să fi însoțiți în plimbarea cu tramvaiul

Mai multe instituții din Iași organizează activități pentru copii în prima zi de vară. Compania de Transport Public Iași păstrează tradiția de Ziua Copilului și pune la dispoziție plimbări cu tramvaiul de epocă. Evenimentul “La plimbare cu Papatram” este organizat aproape în fiecare an și micuții sunt încântați de plimbarea inedită

tramvai de epoca din iasi

Tramvaiul de epocă va circula pe traseul Tg. Cucu- Copou pentru patru ore

CTP Iași păstrează tradiția lui “Papatram”

 grafica personaje tramvaie “Trupa lui Papatram”

Trupa lui Papatram a fost foarte apreciată de copii din Iași

Compania de Transport Public Iași scoate din depou “bunicul tramvaielor” pentru a se plimba cu prichindeii prin oraș de Ziua Copilului.
Papatram este un tramvai de epocă, pe care ieșenii au avut de multe ori șansa de a-l vedea pe liniile CTP, dar doar cu ocazii speciale.

Pe 1 iunie 2022 copii vor putea să se plimbe cu unul dintre cele mai vechi tramvaie funcționale și restaurate ale Iașului pe traseul Târgu’ Cucu- Copou, începând cu ora 12:00 și până la ora 16:00.

“Așteptăm ca un număr cât mai mare de copii să călătorească cu Papatram, bunicul tramvaielor ieșene, pe 1 iunie, între orele 12 și 16, pe itinerariul Târgu-Cucu – Copou, și să se bucure de o atmosferă de sărbătoare, de ziua lor. Compania de Transport Public Iași oferă anual astfel de surprize celor mici, iar noi, reprezentanții instituției, ne bucurăm să vedem că foarte mulți dintre ei răspund mereu invitației noastre. La mulți ani tuturor copiilor!”, transmit reprezentanții Compania de Transport Iași.

Compania de Transport Public Iași organizează adeseori astfel de curse în care sunt incluse tramvaiele din “Trupa lui Papatram”, personaje iubite de micuții ieșeni pasionați de vehiculele ce merg pe șine.

grafica afis tarom pentru Ziua copilului

Aeroportul Iași are de asemenea activități pentru Ziua Copilului

Diverse activități pentru Ziua internațională a Copilului la Iași

 Romeo Vatra si mai multi copii

Aeroportul Iași este deschis către colaborările cu instituțiile de învățământ din Iași

Majoritatea companiilor ieșene au organizat diverse activități cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

În premieră este activitatea “ Avion cu motor ia-mă și pe mine-n zbor” organizată de compania aeriană Tarom în colaborare cu Aeroportul Internațional Iași. La această activitate copii, împreună cu însoțitorii lor, au șansa de a survola timp de 40 de minute orașul Iași la bordul unei aeronave Tarom. În timpul activității copii vor primi informații interesante de la piloții aeronavei, de la echipa de bord Tarom și de la reprezentanții aerogării ieșene.

În decursul anilor Aeroportul Internațional Iași și-a arătat deschiderea către unitățile de învățământ ieșene, organizând tururi ale aerogării în care copii au putut experimenta parcursul unui pasager ce se îmbarcă la bordul avioanelor. Micuții de la diverse școli au avut ocazia să vadă cum aterizează avioanele pe pista din Iași și care sunt demersurile de îmbarcare și debarcare obligatorii.

Companiile din Iași au grijă de copii ce ar putea folosi serviciile disponibile și astfel oferă activități amuzante cu ocazie sărbătorilor. Compania de Transport Public Iași păstrează tradiția lui Papatram și în anul 2022 și oferă micuților un amalgam de surprize la bordul “bunicului” tramvaielor din depourile ieșene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *