Prima pagină » International » Copiii lui Alain Delon refuză să-i îndeplinească ultima sa dorință. Ce le-a cerut actorul

Copiii lui Alain Delon refuză să-i îndeplinească ultima sa dorință. Ce le-a cerut actorul

21 aug. 2024, 19:20,
Simona Ciobanu în International

Dorința lui Alain Delon ca animalul său de companie, Loubo, să fie eutanasiat și îngropat alături de el a fost respinsă de copiii săi, în urma protestelor venite din partea militanților pentru drepturile animalelor.

Actorul, care a decedat duminică, 18 august, la vârsta de 88 de ani, exprimase dorința ca Loubo, un câine malinois belgian în vârstă de 10 ani, să fie „adormit” și să-l însoțească în mormântul său din cimitirul proprietății sale din satul Douchy, în Loiret.

Familia lui Alain Delon refuză ultima dorință a actorului

Marți, după ce activiștii au manifestat îngrijorare cu privire la posibilitatea ca un câine sănătos să fie eutanasiat și s-au oferit să găsească o nouă casă pentru Loubo, a fost anunțat că animalul va fi salvat.

Fundația Brigitte Bardot a dezvăluit că Anouchka, fiica lui Delon, a confirmat că familia va păstra câinele.

„Am vorbit cu Anouchka Delon și mi-a spus că Loubo face parte din familie și va rămâne cu ei. Câinele nu va fi eutanasiat”, a declarat un purtător de cuvânt al fundației.

Mai devreme, fundația a postat pe rețelele sociale un mesaj în care anunța că Loubo va fi salvat, dar ulterior mesajul a fost șters, stârnind o oarecare confuzie.

Organizații precum SPA, echivalentul francez al RSPCA, au exprimat și ele îngrijorări legate de dorința lui Delon, afirmând că „viața unui animal nu ar trebui să depindă de cea a unui om” și oferindu-se să găsească o nouă casă pentru câine.

În Franța, nu există o lege care să interzică proprietarilor să-și eutanasieze animalele, însă decizia finală revine medicilor veterinari.

Delon a amenajat o capelă într-un cimitir privat, unde sunt îngropați cel puțin 35 dintre câinii săi, pe terenul proprietății sale La Brûlerie, la aproximativ 136 de kilometri sud-est de Paris, pe care a achiziționat-o la începutul anilor 1970.

Duminică, copiii săi, Anthony (59 de ani), Anouchka (33 de ani) și Alain-Fabien (30 de ani), au anunțat că tatăl lor a murit liniștit, avându-i alături. Loubo, adoptat de Delon dintr-un adăpost în 2014, a fost menționat în anunțul făcut de familie.

Conform presei franceze, Delon va fi înmormântat la reședința sa din Douchy „în cea mai strictă intimitate” săptămâna aceasta, deși familia nu a oferit alte detalii. Actorul a declarat înainte de moartea sa că nu dorește o ceremonie națională, precum cele organizate în memoria lui Johnny Hallyday și Charles Aznavour, preferând să fie înmormântat „ca oricare altă persoană”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`