Prima pagină » International » Copiii din Ucraina erau antrenați de militarii Azov să folosească armele incă de la vârste fragede – GALERIE FOTO

Copiii din Ucraina erau antrenați de militarii Azov să folosească armele incă de la vârste fragede – GALERIE FOTO

31 mai 2022, 11:02,
în International

Presa internațională relata în urmă cu mai mulţi ani faptul că militarii Azov instruiau copiii din Ucraina. Micuții învăţau cum să folosească arme reale. Asta în condiţiile în care mai multe organisme internaționale impun restricții asupra folosirii copiilor în antrenamentele militare.

Despre Batalionul Azov s-au scris multe lucruri. Batalionul Azov ar fi controlat un întreg oraș subteran.

Batalionul Azov din Ucraina antrenau copii pe care îi învățau să tragă cu armele

Extremiștii din unitatea Azov, o miliție de extremă-dreapta care apăra orașul-port Mariupol din sud-estul Ucrainei, îi învața pe copii de până la șase ani cum să tragă cu arme în încercarea de a-i atrage în conflictul sângeros al țării, de la acea dată. Dailymail arăta în 2015 imagini de-a dreptul şocante despre acești militari care antrenau minori în armată, lucru interzis de mai multe convenții internaționale. Articolul și imaginile aparțin jurnaliștilor de la Dailymail, iar sursa originală poate fi consultată aici.

Copiii – care includ fete și băieți, unii de până la șase ani – sunt văzuți încărcând armele, înainte de a lua parte la exerciții în care se târăsc pe pământ și trag în inamic. Tabăra intra la acea dată sub comanda lui Andriy Biletsky, care a recunoscut odată că batalionului „nu-i place deloc încetarea focului”.

Copiii din Ucraina erau antrenați cu arme reale de Batalionul Azov

Naționaliștii au fost acuzați de violență și rasism, dar au jucat un rol central, de voluntariat, în conflictul Ucrainei cu Rusia – și au menținut legături cu guvernul. Presa internațională relata faptul că în timpul unei pauze de antrenament, un adolescent a cântat la chitară un marș naționalist. Era decorat cu un autocolant care arată bombe albe lovind o moschee, sub motto-ul „Europa albă este scopul nostru”. În afară de prelegeri – și cântece în jurul focului de tabără – viața celor câteva zeci de tineri din tabăra Svoboda era grea.

Voluntarii au fost treziți în miezul nopții cu o explozie a unei grenade asomatoare. Ieșind din corturi, soldații aflați în pregătire s-au chinuit să țină în mână AK-47 care erau, în unele cazuri, aproape la fel de înalte ca și ei. Li s-a cerut să poarte puștile grele toată ziua, iar una dintre fete a izbucnit în lacrimi de epuizare. La 18 ani, Mykhailo era cel mai în vârstă dintre campus.

Cine este batalionul Azov, batalion extrem de controversat

Militarii din Batalionul Azov sunt văzuţi ca fiind trupe speciale de intervenție. De-a lungul anilor, în jurul acestora s-au țesut numeroase controverse. Au fost acuzați de către autoritățile americane, dar și internaționale de neonazism. Ca urmare, atât Canada, cât și SUA au anunțat că forțele lor armate nu vor sprijini și antrena batalionul Azov din cauza legăturilor cu neonaziștii. Dar peste un an, în 2016, SUA au ridicat interdicția ca urmare a unor presiuni venite din partea Pentagonului.

SUA a intenționat să declare Batalionul Azov ca fiind organizație teroristă

În Congres au existat însă mai multe tentative de a numi batalionul Azov „o organizație teroristă străină”, arată libertatea.ro. Analistul politic H.D. Hartmann specifica de ce Batalionul Azov este considerat ca fiind unul extremist și cu orientări neonaziste:

Regimentele Azov şi CalDAV există. Conform definiţiei, regimentul este o organizaţie neonazistă care foloseşte supremaţia albă ca ideologie, cea a Ucrainei pure, în raport cu toate minorităţile. Acel regiment face parte din garda Ucrainei din 2015. Armata Română susţine că nu există acest regiment (…). explica celebrul analist politic la BZI LIVE.

Așadar, este de condamnat faptul cum copiii din Ucraina erau antrenați de militarii Azov, mai ales în contextul în care, în istorie, acest lucru a fost mereu condamnat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024