Prima pagină » Razboi în Ucraina » Copii ucraineni refugiați, cărați de ambasadorul Israelului. David Saranga: ”Unii copii au cancer, unii au nevoie de dializă”

Copii ucraineni refugiați, cărați de ambasadorul Israelului. David Saranga: ”Unii copii au cancer, unii au nevoie de dializă”

11 mart. 2022, 09:15,
în Razboi în Ucraina

Copii ucraineni refugiați, cărați de ambasadorul Israelului. Un avion de la Suceava a transportat marţi, 8 martie, zece copii din Ucraina care suferă de boli grave la un spital din Israel.

Cei zece copii bolnavi au fost aduşi de la un spital din Kiev, în vama Siret, împreună cu părinţii, fiind întâmpinaţi la graniţă de ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga.

Copii ucraineni refugiați, cărați de ambasadorul Israelului

Copii ucraineni refugiați, cărați de ambasadorul Israelului a fost știrea momentului zilele acestea. Pentru a ajuta la efortul primirii de refugiați din Ucraina invadată de Rusia, Saranga se află de mai mult zile la Siret, împreună cu o echipă a Ambasadei Israelului la București, aceștia ajutând la recuperarea mai multor evrei din Ucraina.

Ambasadorul nu a stat deoparte şi a ajutat la propriu, cărând în cârcă un copil care avea probleme de sănătate și ocupându-se personal de alții.

Mai multe imagini de la momentul sosirii refugiaților au fost postate de ambasador în pagina sa de socializare.

Copiii au fost mai apoi transportaţi cu un autobuz din vama Siret către Aeroportul din Suceava, unde au fost îmbarcaţi într-un avion către Israel.

„Unii copii au cancer, unii au nevoie de dializă şi alţii sunt cu alte boli complexe. Copiii au venit cu părinţii de la spitalul din Kiev, iar acum se îndreaptă spre Israel cu un zbor special”, a declarat David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

El a precizat că operaţiunea a fost posibilă cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Transporturilor, dar şi al unor companii private.

Copiii vor ajunge în secţia de urgenţe a unui spital privat din Israel.

Pe timpul duratei zborului, cei zece copii au fost asistaţi de doi medici şi două asistente din cadrul unităţii medicale din Israel.

Ziua a 16-a de război în Ucraina

Televiziunea ucraineană și instituțiile de presă au raportat în această dimineață, 11 martie, explozii în Luțk, în nord-vestul Ucrainei, precum și în Dnipro – un oraș situat pe râul Nipru și un bastion important în zona central-estică a Ucrainei.

Nici unul dintre aceste orașe nu a mai avut parte de bombardamente directe până acum. În orele dinaintea exploziei, sirenele de raid aerian au sunat în mai multe orașe din Ucraina. Atacul de la Luțk a vizat directun aerodrom, potrivit localnicilor din zonă. De asemenea, există relatări că rachetele rusești au lovit o fabrică – singurul loc unde anumite motoare cu reacție pentru avioane de luptă pot fi reparate.

Vineri dimineață, 11 martie, primarul din Luțk a confirmat că au avut loc explozii în apropierea aerodromului orașului.

„Explozii lângă aeroport. Toată lumea la adăpost! Nu publicați fotografii, adrese sau coordonate!” a scris el într-o postare de pe rețelele de socializare.

Precizăm totodată că în cadrul conferinţei de presă susţinută în Turcia, Serghei Lavrov, a declarat faptul că războiul din Ucraina nu se va opri. Ministrul de Externe al Rusiei a explicat faptul că situația a fost declanșată de faptul că autoritățile de la Kiev ar fi vrut să interzică cetățenilor ruși dreptul la o viață normală.

Într-o altă ordine de idei, reamintim că ambasadorul Israelului la București, David Saranga, a cărat în spate copii ucraineni refugiați, aducându-și aportul la situația actuală din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *