Prima pagină » International » Copii retrași de la școală după ce ar fi fost obligați să asculte despre diversitatea de gen de la o drag queen: „Nu ni s-a permis să plecăm”

Copii retrași de la școală după ce ar fi fost obligați să asculte despre diversitatea de gen de la o drag queen: „Nu ni s-a permis să plecăm”

22 oct. 2024, 15:20,
Simona Ciobanu în International

Părinții unei școli din Canada și-au retras copiii din clasă după ce o drag queen a susținut o prezentare despre identitatea de gen, iar elevii care s-au simțit inconfortabil nu au fost lăsați să părăsească sala.

Teo Ferguson, un artist drag nonbinar, a vorbit despre orientarea sexuală, identitatea de gen și relațiile interpersonale în fața elevilor din clasele a șaptea până la a noua de la Oyster Pond Academy din Nova Scoția, potrivit CTV News.

Elevi forțați să asiste la prezentarea unei drag queen

După ce părinții au aflat despre eveniment, mulți dintre ei, furioși că o drag queen preda, au decis să-și retragă copiii de la școală. Alți părinți au fost deranjați de faptul că elevii care au dorit să părăsească sala în timpul prezentării au fost obligați să rămână.

Hollie Riggs, o mamă care și-a retras copilul din clasă, a declarat că fiul ei s-a simțit inconfortabil și nu i s-a permis să plece:

„Fiul meu mi-a spus că nu a vrut să fie acolo, dar nu li s-a permis să plece.”

Un alt părinte, Greg Austin, a afirmat că fiul său s-a simțit de asemenea deranjat de situație, mai ales văzând colegi care au încercat să plece, dar nu au avut voie.

Controversa s-a intensificat după ce Ferguson ar fi împărtășit contul său de social media cu unul dintre elevi. Centrul Regional pentru Educație din Halifax a confirmat că această împărtășire a dus la accesarea de către unii elevi a unor conținuturi destinate adulților, ceea ce a stârnit indignarea părinților.

Ferguson a recunoscut că a făcut o greșeală când a împărtășit detaliile contului său de social media, dar a explicat că a fost un gest făcut la cererea unui profesor și a unui elev, spre sfârșitul prezentării.

În urma plângerilor, conducerea școlii a trimis o scrisoare părinților explicând că sunt obligați să urmeze programele de educație pentru sănătate ale Departamentului Educației din Nova Scoția și că incidentul legat de social media nu ar fi trebuit să se întâmple.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`