Prima pagină » International » Copii purtând autocolante cu grupa sanguină. De ce au apelat mamele din Ucraina la acest gest

Copii purtând autocolante cu grupa sanguină. De ce au apelat mamele din Ucraina la acest gest

23 feb. 2022, 14:51,
în International

Speriate de tensiunile cu Rusia, o parte din mamele din Ucraina au început să îşi trimită copii la școală purtând autocolante cu grupa sanguină.

Părinţii din Ucraina par să se pregătească pentru ce e mai rău, apelând astfel la notarea grupei de sânge a copilului pe o etichetă. Toate acestea au început după ce preşedintele rus, Vladimir Putin a ordonat trupelor să intre în două regiuni separatoare din estul Ucrainei.

De altfel, în şcoli, elevii sunt învăţaţi cum să reacționeze în caz de urgență.

elevi in timpul cursurilor

De altfel, în şcoli, elevii sunt învăţaţi cum să reacționeze în caz de urgență

Copii purtând autocolante cu grupa sanguină în şcolile din Ucraina

Părinţii a două feţe de 9 şi 5 ani, respectiv Vasyl şi Marta, locuiesc într-un sat situat lângă Kiev, capitala Ucrainei. Fiica cea mare a cuplului merge la şcoală în centrul oraşului. Aceştia şi-au explicat gestul de a lipi stickere speciale, cu grupa sanguină a copilului.

„Este ca o bucată de hârtie, cu informații despre grupa sanguină, numele părinților lor și numerele de telefon. Nu este un autocolant-tip. Depinde de fiecare părinte”, a spus Vasyl.

În plus, jurnaliştii au observat că mamele ucrainiene au început să discute despre aceste stickere cu grupa de sânge şi pe grupurile de pe reţelele de socializare. Olga Tokariuk, jurnalist independent în Kiev, a scris pe pagina ei despre acest fenomen,

„Dacă vreți să știți cum reacționează ucrainenii la discursul lui Putin, iată ceva pe scurt: Mamele de pe Facebook discută despre aplicarea de autocolante pe hainele copiilor lor, atunci când merg la școală, care să le indice grupa sanguină. Nu faceți nicio greșeală: acest discurs a fost perceput ca o declarație de război împotriva Ucrainei”, a scris această.

După discuţiile de pe grupurile depe site-urile de socializare, informaţia s-a împrăştiat. Khrystyna, în vârstă de 41 de ani, mama a trei fete, spune că a aflat de curând despre autocolante.

„Nu am încă autocolante, dar am avut o discuție foarte clară cu fiica mea mai mare pentru că, uneori, ea vine singură de la școală”, spune femeia despre fiica ei de 13 ani.

Pe celelalte două fetiţe, de 5 și 3 ani, spune că le ţine acasă, pentru că grădiniţa este departe de casă şi ia în calcul riscul ameninţarea războiului.

delaratia unei mame din ucraina de pe twitter

Olga Tokariuk, jurnalist independent în Kiev, a scris pe pagina ei despre acest fenomen

Consiliul Federaţiei Ruse a aprobat cererea lui Putin de a trimite forţe militare în Donbas

Consiliul Federaţiei Ruse – camera superioară a parlamentului Rusiei – a aprobat cererea preşedintelui Vladimir Putin, cu privire la utilizarea forţelor armate ruse în regiunea Donbas, au informat, marţi, agenţiile de presă de stat ruse RIA-Novosti şi TASS.

„Consiliul Federaţiei decide să aprobe cererea preşedintelui Federaţiei Ruse pentru utilizarea forţelor armate ale Federaţiei Ruse în afara teritoriului ţării, pe baza principiilor şi normelor general recunoscute ale dreptului internaţional. Numărul total de formaţiuni ale forţelor armate ale Federaţiei Ruse, zonele de operare, sarcinile, perioada de staţionare în afara teritoriului Federaţiei Ruse sunt stabilite de preşedintele Federaţiei Ruse, în conformitate cu Constituţia Federaţiei Ruse”, a precizat agenţia TASS, citând decretul.

Specialiștii români susțin că România nu trebuie să se teamă de un eventual conflict cu Rusia care a invadat deja Ucraina. Spre exemplu, Mircea Geoană a transmis un mesaj de calmitate pentru românii care consideră că forțele rusești ar putea apărea la granița cu țara noastră. Secretarul general adjunct al NATO a spuscă din considerentului unui eventual conflict economic, România nu trebuie să se teamă pentru că este protejată de articolul 5 al alianței.

Spre deosebire de situația din Ucraina, unde speriate de tensiunile cu Rusia, o parte din mame au început să îşi trimită copii la școală purtând autocolante cu grupa sanguină, România nu trebuie să își facă griji.

armata Rusiei pe drumurile din Ucraina, tancuri, soldati

Toate acestea au început după ce preşedintele rus, Vladimir Putin a ordonat trupelor să intre în două regiuni separatoare din estul Ucrainei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *