Prima pagină » Stiri si curiozitati » Copaci care cresc repede: Speciile potrivite pentru grădina ta

Copaci care cresc repede: Speciile potrivite pentru grădina ta

03 mart. 2022, 13:30,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

După achiziționarea unui teren, prima prioritate este căutarea unor copaci care cresc repede pentru amenajarea acestuia. De cele mai multe ori, proprietarul se întreabă, ce specii de copaci și arbuști să cumpere pentru a înnobila spațiul alăturat cu ajutorul plantărilor. În acest caz, ar trebui să acordați atenție plantelor cu creștere mai rapidă. Cu ajutorul lor, puteți aranja rapid un gard viu sau puteți decora spațiul.

Pe lângă copaci și arbuști, pentru decorarea terenului se poate folosi și vița de vie lemnoasă, acestea înfloresc foarte frumos. De asemenea, o grădină arată extrem de spectaculos dacă aceasta este decorată de flori. Vorbind despre rata de creștere a copacilor, trebuie să știi că acești copaci și arbuști cu creștere foarte rapidă, pot ajunge la o creștere anuală a lăstarilor până la 200 cm. De asemenea, printre copacii cu o creștere rapidă, se numără și cei cu o creștere de 60-100 cm. Copacii cu o creștere moderată sunt cei cu o creștere de 50-60 cm timp de un an.

mai multi copaci intr-o livada

Vorbind despre rata de creștere a copacilor, trebuie să știi că acești copaci și arbuști cu creștere foarte rapidă, pot ajunge la o creștere anuală a lăstarilor până la 200 cm

Copaci care cresc repede: Speciile care ajung la o înălțime de 5 m timp de un an

Arborele cu cea mai rapidă creștere de pe planeta Pământ este eucaliptul, originar din Australia și insula Tasmania. În primii 10 ani de viață, acest copac crește foarte repede, crescând anual în înălțime cu 4-5 metri. Până la vârsta de 100 de ani, eucaliptul atinge o înălțime de 100 m.

Rata de creștere a acestei plante este de 4 ori mai mare decât cea a stejarului, iar plantațiile de eucalipt vechi de 5 ani sunt deja adevărate păduri. Acești copaci cresc doar în climatele tropicale și subtropicale. În emisfera nordică, pot fi cultivate numai soiuri ornamentale precum eucalipt de lămâie și eucalipt gunni. Această plantă este cunoscută datorită proprietăților sale medicinale. Planta este folosită atât pentru tratarea bolilor de inimă, glicemie și infecții.

mai multi copaci langa un lac

Printre speciile de copaci care cresc repede se numără arțarul argintiu, arțarul frasin, lăcustă albă, diferite tipuri de tamaris și spirea

Mesteacăn-ul este cunoscutul arbore de foioase care în primii 2-3 ani de viață crește destul de lent, dar apoi foarte intens. Până la vârsta de 5 ani, înălțimea sa poate depăși 10 m. Acest copac puternic, fără pretenții nu necesită absolut nicio îngrijire. Dar dacă proprietarul are scopul de a crește un copac cu drepturi depline cât mai repede posibil, atunci se recomanda fertilizarea solului.

Alte specii de copaci cu o creștere rapidă: Salcia albă și plopul piramidal

Salcia albă are o  creștere rapidă, luând forma unui arbust după tăierea trunchiului central. Coroana sa este rotunjită, adesea pare că plânge. De la grădinari experimentați, poți auzi adesea sfaturi precum că, alături de salcie trebuie plantate și alte plante.

frunzele unui copac

Plopul piramidal crește pe orice sol

Plopul piramidal crește pe orice sol. Acesta preferă locurile bine umezite. Atinge o înălțime de 40-45 m, în circumferința trunchiului, până la 1 m. Capacitatea de a da roade apare după 10-12 ani de la plantarea acestuia. De asemenea, sistemul radicular este puternic, depășește în mare parte coroana. Acesta este folosit adesea pentru amenajarea unor alei. În aprilie, albinele colectează polen din florile sale. De asemenea, copacul este susceptibil la bolile lemnului.

Printre speciile de copaci care cresc repede se numără arțarul argintiu, arțarul frasin, lăcustă albă, diferite tipuri de tamaris și spirea. Aceste plante sunt folosite pentru amenajarea străzilor, parcurilor, piețelor și pentru a crea grădini.

salcie alba in padure

Salcia albă are o creștere rapidă, luând forma unui arbust după tăierea trunchiului central

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024