Prima pagină » Razboi în Ucraina » Convoiul rușilor ce amenință Kiev-ul, este în impas. Întins pe mai mult de 60 km, pare că nu s-a mişcat de câteva zile

Convoiul rușilor ce amenință Kiev-ul, este în impas. Întins pe mai mult de 60 km, pare că nu s-a mişcat de câteva zile

03 mart. 2022, 15:00,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Convoiul rușilor ce amenință Kiev-ul în acest moment, este în impas, susțin cei de la Pentagon. Momentan nu există date clare despre ce s-a întâmplat cu el și de ce nu se mișcă.

Locuitorii din capitala Ucrainei se așteptau la un atac iminent din partea acestor trupe, dar nimic nu s-a întâmplat în ultimele zile.

convoiul de trupe rusesti intins pe mai bine de 60 km ce se indreapta spre Kiev

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, afirmă că forțele armate rusești au înregistrat progrese minore în ultimele 24-36 de ore

Convoiul rușilor ce amenință Kiev-ul, este în impas

În acest moment, convoiul ruşilor ce ameninţă Kiev-ul, se află în aproape aceeași poziție ca și în urmă cu câteva zile. Acesta începe undeva în apropiere de Pribirsk , întinzându-se până lângă Kiev, în zona aeroportului Antonov. Pentru a opri înaintarea ruşilor, două dintre podurile de acces în capitala Ucrainei, respectiv podurile din zonele Irpin şi Vişneve, ce se află pe posibilele rute pe care ar putea merge convoiul, au fost distruse.

De asemenea, şi Pentagonul susţine că este vorba despre un impas în cazul convoiului rusesc. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, afirmă că forțele armate rusești au înregistrat progrese minore în ultimele 24-36 de ore.

Convoiul de trupe care amenință capitala Ucrainei, întins pe mai mult de 60 km, pare că a fost încetinit de luptătorii ucraineni și „rămâne blocat”.

„Credem că rușii se regrupează și reevaluează progresele pe care NU le-au făcut”, a declarat Kirby.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a mai spus că trupele invadatoare întâmpină în general mai puțină rezistență în sudul țării decât în nord.

kiev sub asediu, bombardamente ale rusilor

În aceste condiții este bine de precizat faptul că în mai multe orașe din Ucraina au fost semnalate bombardamente rusești

Ofensiva Rusiei din nordul Ucrainei, aflată în impas

Convoiul rusesc a fost văzut pentru prima oară în imaginile din satelit duminică, la 10:56, ora locală, pe drumul P-02-02, lângă Ivankiv, care se află la aproximativ 60 de kilometri nord-vest de capitala Ucrainei.

În acest convoi au fost identificate camioane cu combustibil şi logistică, pe lângă tancuri, vehicule de infanterie și artilerie autopropulsată.

”Credem că în privința convoiului, dar și înprivința ofensivei ruse dinspre Nord, lucrurile sunt în impas. Nu au reușit să facă niciun progres notabil în ultimele 24 până la 26 de ore. Nu știm în acest moment care este motivul acestui impas, dar credem că unul dintre motive este că rușii se regrupează şi reanalizează ce nu au reușit să facă, pentru a recupera timpul pierdut. Credem că au întâmpinat provocări de ordin logistic, la care nu s-au așteptat. Şi, în plus, întâmpină rezistență din partea ucrainenilor”, a declarat John Kirby.

convoiul trupelor rusesti ce se indreapta spre kiev

În acest convoi au fost identificate camioane cu combustibil şi logistică, pe lângă tancuri, vehicule de infanterie și artilerie autopropulsată

Zeci de kilometri de armament rusesc se îndreaptă către Kiev

Rusia a trecut de la 40% din forțele sale în interiorul Ucrainei la aproximativ 75%, spune un academic militar. Cifra de 75% a fost citată și de un înalt oficial american al apărării. În acest context putem spune că aproape forțele armatei Rusiei sunt în Ucraina.

Asta în condiţiile în care au fost publicate deja imagini cu o coadă pe kilometri întregi cu armament rusesc care se deplasează înspre Kiev. În aceste condiții este bine de precizat faptul că în mai multe orașe din Ucraina au fost semnalate bombardamente rusești. De exemplu, în orașul Harkov centrul acestuia a fost lovit de zecile de rachete rusești.

Deși locuitorii Ucrainei se așteptau la un atac din clipă în clipă, se pare că deocamdată convoiul rușilor ce amenință Kiev-ul, este în impas, susțin cei de la Pentagon.

colaj forte ale armatelor, soldati, invazia rusilor in Ucraina

Rusia a trecut de la 40% din forțele sale în interiorul Ucrainei la aproximativ 75%, spune un academic militar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *