Odată cu începerea pandemiei de coronavirus, la nivel global, în toate domeniile de activitate au intervenit schimbări. În cazul sistemului educațional, majoritatea activităților s-a mutat în mediul on-line. De atunci au apărut numeroase videoclipuri comice sau revoltătoare în care profesorii și elevii sau studenții sunt protagoniști.
În videoclipul prezentat în acest articol este surprinsă o conversație incredibilă între o profesoară care predă la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București și studenții săi. În videoclip se poate observa că dr. Adam Mădălina are schimbări bruște în discurs dar și în atitudine. Într-un moment chiar îi denumește pe unii studenți „foarte proști sau foarte răi”.
Conform informațiilor apărute în mediul on-line, aceasta ar suferi de o tulburare mentală cronică și severă, care afectează modul în care o persoană gândește, se simte și se comportă. Este vorba despre schizofrenie. Totuși, moemntan acestea rămân doar informații neconfirmate de o sursă oficală. Ce este clar este faptul că un profesor nu ar trebui să aibă un astfel de comportament față de elevii sau studenții săi.
„Pentru că mi-am luat doctoratul la o vârstă foarte tânără şi cu mari eforturi vă pretind din acest moment celor două grupe, sau cel puţin celor care nu vor să se înjosească, să mă numiţi doamna doctor Mădălina Adam. Vreau să aud dacă s-a reţinut. Stai puţin ca ăştia sunt foarte proşti sau foarte răi”, a spus Mădălina Adam în cadrul întâlnirii cu studenții desfășurate pe o platformă on-line.
Aceasta a început să îi întrebe pe studenţi cum se vor adresa pe viitor dumneaei. Răspunsurile acestora au fost contrazise pe parcurs. Imaginile şi conversaţia surprinse sunt incredibile.
Ce este Schizofrenia?
Schizofrenia reprezintă o tulburare mentală cronică și severă. Aceasta afectează modul în care o persoană simte, crede și se comportă. Oamenii care suferă de această afecțiune pot da senzația că au pierdut contactul cu realitatea. Această tulburare poate afecta activitatea zilnică deoarece poate duce la o combinație de gânduri, comportamente dezordonate, iluzii și chiar halucinații. Din fericire există un tratamet care administrat precoce poate ține sub control simptomele înainte de dezvoltarea complicațiilor grave. De asemenea poate îmbunătăți perspectiva pe termen lung.