Prima pagină » Razboi în Ucraina » Conversația care poate schimba soarta războiului din Ucraina. Discuție între Lloyd Austin și Serghei Șoigu, miniștrii Apărării din SUA și Rusia
Conversația care poate schimba soarta războiului din Ucraina. Discuție între Lloyd Austin și Serghei Șoigu, miniștrii Apărării din SUA și Rusia

Conversația care poate schimba soarta războiului din Ucraina. Discuție între Lloyd Austin și Serghei Șoigu, miniștrii Apărării din SUA și Rusia

21 oct. 2022, 20:20,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Secretarii Apărării din SUA și Rusia au vorbit într-un apel telefonic, într-un moment rar de contact la nivel înalt între cele două țări de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin și omologul său rus Serghei Șoigu au vorbit vineri, au confirmat ambele țări. Ambele părți au spus că a fost discutată situația din Ucraina. După conversația lor anterioară din mai, Austin și-a îndemnat omologul său să solicite o încetare imediată a focului, o cerere care nu a fost menționată de data aceasta.

A fost discutată situația din Ucraina

Este prima dată când au raportat o conversație de la un apel din 13 mai.

După apelul de vineri, Pentagonul a spus că Austin a „subliniat importanța menținerii liniilor de comunicare pe fondul războiului în curs împotriva Ucrainei”.

Ministerul rus al Apărării a spus că „s-au discutat probleme actuale de securitate internațională, inclusiv situația din Ucraina”.

Vladimir Putin ar putea fi dispus să folosească arme nucleare în Ucraina

Discuția vine după indicii de la președintele rus Vladimir Putin că ar putea fi dispus să folosească arme nucleare în Ucraina și avertismentele împotriva acestui lucru din partea președintelui american Joe Biden.

Oficialii din SUA și Marea Britanie sunt de părere că șansele ca domnul Putin să execute aceste amenințări voalate sunt scăzute.

Liderii ambelor țări au avut o întâlnire la jumătatea anului 2021, care a fost vestită ca un pas pozitiv către o relație mai bună. Dar acest progres s-a blocat pe măsură ce tensiunile au escaladat asupra Ucrainei.

Putin și Biden au susținut mai multe apeluri în lunile dinaintea războiului, în care președintele SUA și-a avertizat omologul său rus să demisioneze.

SUA, sancțiuni pentru Rusia, ajutor militar pentru Ucraina

SUA au răspuns războiului cu un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, pe lângă un ajutor militar semnificativ pentru Ucraina.

La începutul acestei săptămâni, Biden l-a acuzat pe Putin că a încercat să-l intimideze pe ucraineni să se predea, după ce Rusia a declarat legea marțială în patru regiuni recent anexate din Ucraina.

Președintele rus se află acum într-o „poziție incredibil de dificilă”, a spus el, iar „singurul instrument de care dispune este să brutalizeze cetățenii individuali din Ucraina”.

Rusia a denunțat anterior SUA și Occidentul pentru încercarea de a influența războiul prin furnizarea de arme și alte ajutoare Ucrainei.

Într-unul dintre discursurile sale cele mai antiamericane de până acum, Putin a acuzat Occidentul că este „colonial”, atunci când a marcat anexarea a patru regiuni ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *