Prima pagină » International » Conturile suspendate de pe Twitter, deblocate de Elon Musk

Conturile suspendate de pe Twitter, deblocate de Elon Musk

25 nov. 2022, 09:45,
în International

Joi, 24 noiembrie 2022, Elon Musk a anunţat de „amnisție generală” pe Twitter. De săptămâna viitoare, acesta va debloca toate conturile suspendate pe această reţea de socializare. Decizia lui Elon Musk vine în contextul unui sondaj pe care l-a publicat pe Twitter şi în care peste 70% dintre cei care au răspuns au votat în favoare deblocării conturilor. Anterior, companiile au anunțat că își vor retrage reclamele de pe Twitter după deblocarea conturilor.

Aşadar, în urma schimbării politice pentru Twitter, doar conturile care fac spam sau încalca legea vor rămâne interzise. Musk a spus că politica, pe care el o numește ”amnistia generală a conturilor suspendate”, va intra în vigoare săptămâna viitoare.

Conturile suspendate de pe Twitter, deblocate de Elon Musk

Anterior, proprietarul reţelei de socializare, Elon Musk, a deblocat mai multe conturi suspendate, printre care şi cel al fostului preşedinte al SUA, Donald Trump, contul căruia a fost blocat după ce a instigat violentele de la Capitoliu în 6 ianuarie 2021.

La sondaj au participat peste 3 milioane de utilizatori Twitter, dintre care 72,4% au votat cu „Da” la întrebarea miliardarului. Sondajul a fost publicat miercuri şi s-a încheiat joi. Utilizatorii au fost întrebaţi dacă sunt de acord cu deblocarea conturiloe suspendate atâta timp cât acestea nu au încălcat legea sau „se angajează într-un spam flagrant”.

„Poporul a vorbit, amnistia începe de săptămâna viitoare. Vox Populi, Vox Dei”, a scris Musk, folosind aceeași expresie în limba latină pe care a folosit-o și la deblocarea contului lui Trump – „vocea poporului este vocea lui Dumnezeu”.

Acesta nu a detaliat felul în care urmează să se desfășoare procedura de „amnisțiere”. Majoritatea conturilor deblocate au legături de extremă-dreapta şi au fost suspendate pentru răspândirea dezinformări, incitarea la violenţă sau difuzarea discursurilor instigatoare la ură.

Companiile şi-ar putea retrage reclamele de pe Twitter după deblocarea conturilor

Organizaţiile din coaliţia „Stop Toxi Twitter” nu au fost încântaţi pentru că Elon Musk nu a respectat promisiunile făcute anterior. Acesta a menţionat ca Twitter va merge pe o abordare calculată în ceea ce priveşte deblocarea conturilor şi că va stabili un consiliu de moderare a platformei.

Companiile şi-ar putea retrage reclamele de pe Twitter după ce o coaliţie de organizaţii de activişti pentru drepturi civile au cerut luni, 21 noiembrie 2022, companiilor care fac reclamă pe Twitter să-şi retragă conţinutul de pe platforma după ce Elon Musk a permis deblocarea contului fostului preşedinte SUA, Donald Trump

Angelo Carusone, președintele Media Matters, o organizație avertizor de integritate care face parte din această coaliție a spus că Musk „a mințit de la bun început”.

„În mai puțin de trei săptămâni, Musk a dat înapoi în privința tuturor promisiunilor pe care le-a făcut liderilor societății civile și companiilor”, a spus și Jessica Gonzalez, co-președintă a organizației Free Press.

După ce Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari, mai mulţi ofiiali de la ISIS i-au cerut fondatorului Tesla şi SpaceX să scoată restricţiile care îi ţin departe de platfoma socială. De altfel, Rusia și China au cerut dreptul la propagandă pe Twitter.

Așadar, conturile suspendate de pe Twitter vor fi  deblocate de Elon Musk săptămâna viitoare. Rămâne de văzut cum se va desfășura procedura de „amnisțiere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *