Prima pagină » Local » Controverse mari la adresa arbitrajului după Poli Iași-Universitatea Craiova 1-4 – FOTO/VIDEO

Controverse mari la adresa arbitrajului după Poli Iași-Universitatea Craiova 1-4 – FOTO/VIDEO

14 aug. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

La finalul partidei dintre Poli Iași și Universitatea Craiova, jucătorii echipei gazdă au fost un car de nervi. S-au iscat controverse mari la adresa arbitrajului, după ce Alin Roman a fost eliminat

În etapa a 5-a din Superligă, Poli Iași a avut de disputat un meci acasă împotriva celor de la Universitatea Craiova. Trupa lui Leo Grozavu are disperată nevoie de puncte, iar speranțele erau foarte mari înaintea partidei. Totuși, după un început bun de meci și o primă repriză încheiată cu scorul de 1-0 pentru Iași a urmat dezastrul.

O înfrângere usturătoare

 o poză cu galeria Universitatea Craiova

Fondul sonor a fost acaparat de galeria oltenilor, deoarece cei din Iași nu au fost prezenți nici la acest meci

Jucătorii echipei ieșene au ieșit foarte montați de la vestiare, încercând din primele minute să pună presiune pe poarta apărată de portarul Craiovei. După câteva ocazii de ambele părți, jocul s-a echilibrat, fiind doar câteva momente de panică în cele două careuri. Totuși, când nimeni nu mai spera, spre finalul primei reprize, Poli Iași a reușit să preia conducerea printr-un gol înscris de Alin Roman din lovitură liberă. Miile de oameni veniți pe stadion sperau într-un rezultat excepțional împotriva unei echipe care se bate la titlu. Fondul sonor de pe stadion a fost acaparat de galeria oltenilor, deoarece „Băieții veseli”, galeria din Iași, protestează la adresa clubului pentru schimbarea emblemei. Ei au lăsat la stadion doar un banner pe care scria:

„În clipele grele se arată calea dreaptă. Lumea se împarte în două, cu noi sau împotriva noastră”.

Din păcate pentru echipa ieșeană, după pauză a fost cu totul alt meci. Jucătorii Craiovei au intrat mai hotărâți de la vestiare, iar faptul că Alin Roman a fost eliminat pentru al doilea galben în minutul 58 a creat scenariul perfect. De aici, totul a luat-o în jos pentru ieșeni, Craiova a reușit să marcheze de patru ori până la finalul partidei, prin Markovic, Ivan, Mitriță și Roguljic. La finalul meciului, tabela de marcaj a arătat scorul sec de 4-1 petru olteni, spre nemuțumirea suporterilor ieșeni.

Controverse mari după meci

o poză cu suporterii

Peste 8.000 de suporteri au fost prezenți la meci, doar că au plecat dezamăgiți de la stadion

După meci, jucătorii de la Poli Iași au răbufnit și l-au acuzat pe Istvan Kovacs pentru modul în care a arbitrat. De asemenea, și primarul Mihai Chirica a avut mai multe postări pe pagina sa oficială de Facebook, în care își arăta nemulțumirea față de modul în care s-a desfășurat partida. Mai mult, făcând acuzații dure la arbitraj și la Federația Română de Fotbal.

„Destul de greu de comentat meciul. Până în minutul 60 am fost o echipă în avantaj. Din minutul 60 nu am existat pe teren. Fotbalul este pentru oameni maturi. Ce s-a întâmplat de acolo e de necomentat. Nu mă puneți să comentez ce spune primarul Mihai Chirică. Întrebați-l pe dumnealui. Arbitrajul nu e de comentat. Nici nu știu dacă a fost roșu direct. E o fază care poate fi discutată. Oricum era eliminare. Nu am văzut foarte clar, dar cred că a fost al doilea cartonaș galben. Am încredere în Istvan Kovacs. Nu e de comentat. Am avut, 60 de minute, meciul în mână. Acel gol ne-a destabilizat. Dar nu poți să iei patru goluri în 30 de minute”, a declarat Leo Grozavu după meci.

Problemele par că se țin în lanț pentru ieșeni, pe lângă jocurile slabe, aceștia au acumulat deja 3 cartonașe roșii, iar galeria nu pare că se va întoarce prea curând alături de echipă. În aceste condiții, Poli Iași pare o candidată sigură la locurile care duc în Liga 2.

Poli Iași rămâne deocamdată pe locul 14, cu doar 3 puncte după cinci etape disputate. Totuși după partida cu Craiova, au existat controverse mari la adresa arbitrajului.

Comentarii
  • Panseluta ofilita

    S-a ofilit Panseluta. Da, primarele e ofticat dar pe bună dreptate ca e luat înainte de alte echipe ce știu sa aibă oameni politici stabili. „Al nostru” postează și șterge mesaje pe Fb, ca un elev slab și incapabil de propriile afirmații. Un om rațional ar trebui sa părăsească scena politica ieșeană.

  • Chirica a făcut un lucru corect și-a aparat echipa de hoțiile premeditate făcute la federatie.. In ce privește retragerea stați blânzi, omul dacă se culca acum tot va bate la pachet pe toți Blăjuții, Bodiștii,Bălășcoii și toți prostoii care îți mai fi . Hai Poli Iasi !

  • Chirica ai reușit să te faci de tot rahatul !!!!

  • Craiova si.a adus arbitru personal. Baietii nostri inca nu au inteles oare ca trebuie sa joace? Hai sus capul si la munca, baieti!

  • fronea mihai

    a jucat si chirica ?

  • moldovenii sunt o specie inapoiata

  • Ce caută bănuții primăriei la o echipă de ,,fotbal”?

  • Bă nemernicule ncare semnezi dolj, ce cauți tu pe aici unde postează oameni civilizați?

  • Nu vă mai necăjiți. Fiți convinși că dacă Roman mai marca un gol, arbitrul lui Pește îl dădea afară de două ori. Spui Cowax și tregi apa!

  • Ce e așa de greu de înțeles? Poli nu este dorită în prima ligă și indiferent cât de bine va juca echipa, arbitrii le va distruge tot elanul. A fost clar din arbitrajul făcut de István Kovács pe tot parcursul meciului. Corner neacordat la finalul primei reprize, galbene la greu și roșu celor de la Iași pe când în cazul adversarilor a închis ochii de nenumărate ori. Poli e o echipă cu buget mic iar federația unde predomină corupția, arbitrii care o susține și patronii echipelor cu punga mai mare nu vor astfel de echipe ca adversar. Ăsta e adevărul chiar dacă deranjează.

  • Corect! Frumos judecat, elegant spus, domnule Suporter, nu ca, nu găsesc cuvântul potrivit pentru acel animal biped care semnează Dolj. (Pentru cei care nu știu – Omul este considerat un animal, dar un animal rațional!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *