Prima pagină » Local » Controversatul dezvoltator imobiliar Bogdan Gheorghiu, noul asociat al centrului comercial E-gros Iaşi
Controversatul dezvoltator imobiliar Bogdan Gheorghiu, noul asociat al centrului comercial E-gros Iaşi

Controversatul dezvoltator imobiliar Bogdan Gheorghiu, noul asociat al centrului comercial E-gros Iaşi

28 apr. 2022, 17:46, 1 ,
în Local

Controversatul dezvoltator imobiliar Bogdan Gheorghiu a devenit noul asociat al centrului comercial E-gros din Iaşi alături de Cristian Delcea. Unul dintre patronii Fratelli Iaşi a cumpărat jumătate din acţiunile firmei E-gros Trade şi un sfert din cele ale firmei E-gros Înveşt.

Tranzacția a fost parafata în urmă cu 2 săptămâni, după ce Constantin Rădeanu s-a retras din afacere pentru că avea datorii uriaşe la Gheorghiu.

Cristian Delcea pregătește blocuri de locuințe pe un teren cu izvoare

Zona de case de pe strada Cazărmilor, cartierul Păcurari din Iași, urmează să fie sufocată de un proiect imobiliar anunțat de afaceristul Cristian Delcea, unul dintre patronii complexului comercial Egros. Afaceristul deține o suprafață de 1.560 de metri pătrați, achiziționat în 2008, amplasat chiar lângă o zonă de case și un teren împădurit. Chiar pe terenul lui Delcea sunt mai mulți copaci care au început să fie toaletați. Recent, patronul Egros a cerut de la Primăria Iași eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea unui ansamblu de locuințe colective.

Municipalitatea a emis documentul, urmând ca proiectul să intre în etapa de elaborare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ). În urmă cu 9 ani, Cristian Delcea s-a folosit de teren pentru a obține un împrumut de 260.000 de euro de la Alpha Bank România. Creditul încă nu a fost achitat. Acum, terenul este evaluat la 156.000 de euro. La un moment dat, primarul Mihai Chirica a impus condiții suplimentare pentru autorizarea blocurilor.

Amplasamentul propus pentru edificarea blocurilor este traversat de un izvor care va pune mari probleme în momentul în care terenul va fi supus lucrărilor. La 100 de metri de terenul lui Cristian Delcea a fost ridicat un bloc de locuințe P+2. Rămâne de văzut ce indicatori urbanistici vor fi aprobați în zonă. Deși terenul se află pe strada Busuioc, nr.1, vecinii susțin că adresele sunt încurcate și că intrarea se realizează tot din strada Cazărmilor. Cristian Delcea este cunoscut pentru afacerea de pe Calea Chișinăului, unde funcționează centrul comercial Egros.

Afacerea constă în închirierea de standuri unde desfășoară activități mai mulți comercianți. Societatea Egros Invest SRL, cea care administrează afacerea, în 2020, a înregistrat o scădere față de anii anteriori. Astfel, în anul afectat de pandemie, cifra de afaceri a scăzut de la 16,9 milioane lei la 6,3 milioane de lei. În 2020 s-au înregistrat și pierderi de 22 de milioane de lei, dar numărul de angajați a fost păstrat, adică 30. În 2018, o firmă din Brașov a lansat intenția de a construi pe 3,6 hectare blocuri de locuințe cu 20 de etaje, suprafață identificată pe strada Cicoarei, nr.3.

Comentarii
  • Acest Gheorghiu este un tzepar notoriu … o sa plateasca cat de curand pentru bataia lui fata de fostii chiriasi … DUMNEZEU exista …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`