Prima pagină » Titlurile zilei » Controversatul afacerist Ștefan Popescu construiește un bloc de locuințe colective pe dealurile din Moara de Vânt! Clienții l-au reclamat de mai multe ori – FOTO

Controversatul afacerist Ștefan Popescu construiește un bloc de locuințe colective pe dealurile din Moara de Vânt! Clienții l-au reclamat de mai multe ori – FOTO

14 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Încă un bloc este anunțat de controversatul afacerist Ștefan Popescu, în zona Moara de Vânt. Terenul de peste 1.500 de metri pătrați a fost cumpărat la finalul anului 2021. Afaceristul a inițiat deja un alt proiect, un bloc de locuințe colective cu 3 etaje

Controversatul afacerist Ștefan Popescu încearcă să investească în zona Moara de Vânt, urmărită intens de dezvoltatorii imobiliari locali. În luna noiembrie a anului 2021, Ștefan Popescu, împreună cu soția lui, Daniela, au achiziționat terenul cu suprafața de 1.583 de metri pătrați. Accesul spre amplasament se poate realiza din bulevardul C.A. Rosetti. Recent, soții Popescu au obținut de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și introducerea în intravilan în vederea construirii de locuințe colective pe terenul menționat. În zonă au fost dezvoltate proiecte, blocuri de locuințe colective cu 3 etaje.

Proiectul va intra în mai multe etape de avizare, urmând să fie analizat în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. În edițiile trecute ale cotidianului BZI a fost semnalată problema proprietarilor din blocul de pe Aleea Strugurilor, investiție realizată de Ștefan Popescu. Cumpărătorii au acuzat că imobilele sunt afectate de infiltrații. Constructorul afaceristului a fost amendat, dar deficiențele nu au fost remediate în totalitate.

Pe Moara de Vânt, afaceristul Ștefan Popescu construiește alt bloc de locuințe colective

La finalul anului 2020, Ștefan Popescu a inițiat alt proiect, tot în Moara de Vânt, unde are o altă suprafață de teren, de 1.100 de metri pătrați. Conform PUZ, ar urma să construiască un bloc cu regimul de înălțime D+P+3E. Documentația indică un procent de ocupare a terenului (POT) de 35 la sută, cu un coeficient de ocupare a terenului de 1,26.

Astfel, suprafața desfășurată a imobilului va fi de 1.386 de metri pătrați. Proiectul este dezvoltat prin intermediul societății STP Business Construct SRL, unde Ștefan Popescu este asociat. Terenul a fost cumpărat pe data de 30 iulie 2020. Același PUZ arată că blocul ar urma să beneficieze de un număr de 24 de locuri de parcare, dispuse la demisolul clădirii, dar și pe suprafața terenului. În documentație nu sunt precizate detalii exacte despre dispunerea parcărilor.

La Scala Residence, din Bucium, Ștefan Popescu s-a trezit cu reclamații

Nu în ultimul rând, Ștefan Popescu a avut probleme și cu clienții care au vrut să achiziționeze un apartament la Scala Residence, din Bucium. Totul s-a întâmplat în vara anului 2020. Emanuela Catană, din județul Vaslui, s-a înțeles cu afaceristul să rezerve un apartament în cartierul de pe fundac Plopii fără Soț, nr. 25. Contractul a fost semnat cu societatea STP Business Construct SRL, controlată de Ștefan Popescu. În primă fază s-a plătit suma de 1.000 de euro pentru rezervarea apartamentului, urmând ca suma de 50.000 de euro să fie achitată până pe data de 15 septembrie 2020. Imobilul este situat la etajul 1 al blocului C6.

Întrucât nu a mai primit apartamentul, femeia a renunțat la tranzacție. Însă a solicitat returnarea avansului de 1.000 de euro, dar dezvoltatorul a refuzat. În consecință, a fost dat în judecată pentru recuperarea avansului. Cu ajutorul Primăriei Iași, Ștefan Popescu a reușit să transforme parcările blocurilor în apartamente. Este vorba despre un număr de 12 unități locative.

Rămâne de văzut dacă va fi avizat blocul de locuințe colective dorit de afaceristul Ștefan Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024