Prima pagină » Titlurile zilei » Controversatul afacerist Ioan Budeanu, patronul Coseli, a devenit dușmanul public numărul 1 printre ieșenii din cartierul Tătărași. „Ne-a luat cu japca parcările și spațiile pentru care avem acte de vânzare-cumpărare. Facem plângere la DNA”

Controversatul afacerist Ioan Budeanu, patronul Coseli, a devenit dușmanul public numărul 1 printre ieșenii din cartierul Tătărași. „Ne-a luat cu japca parcările și spațiile pentru care avem acte de vânzare-cumpărare. Facem plângere la DNA”

15 oct. 2020, 02:00,
Vlad Alexa în Titlurile zilei

Omul de afaceri Ioan Budeanu a devenit un adevărat dușman pentru ieșenii care locuiesc în cartierul Tătărași. Locatarii sunt de-a dreptul consternați deoarece compania Coseli SA a pus mâna pe spațiile și locurile de parcare pentru care nu mai puțin de 14 familii au acte de vânzare-cumpărare și sunt proprietari de drept. „Ioan Budeanu știa foarte bine că sunt terenurile noastre. Sunt atâția ani de când se vând cu acte de vânzare-cumpărare spațiile acestea împreună cu apartamentele și s-au eliberat ani de zile acte de la cadastru pe numele nostru, al locatarilor, și nu pe Coseli SA”, acuză ieșenii din cartierul Tătărași

După ce s-au văzut cu parcările și spațiile de la parterul blocului blocate și cu un ordin de evacuare lipit la intrare, locuitorii din cartierul Tătărași au făcut pentru prima dată în instanță o cerere pentru suspendarea executării silite și evacuării spațiului de la subsolul înalt al blocului din esplanada Oancea. Spre uimirea oamenilor însă, judecătorii le-au respins cererea și au dat câștig de cauză companiei Coseli SA. Ieșenii care locuiesc în cartierul Tătărași îl acuză pe omul de afaceri Ioan Budeanu că se află în spatele acestor manevre și a luat spațiile respective cu japca, folosindu-se în aceste proceduri de executori judecătorești cu relații.

„Noi suntem proprietarii de drept și am crezut că toată treaba va fi clarificată în instanță, dar nu a fost deloc așa. Prima dată, Coseli a dat în judecată Asociația de Proprietari, deși ea nu deține spațiile respective, iar la trei dosare diferite judecătorii au dat câștig de cauză locatarilor, chiar dacă noi nu am avut niciun reprezentant în instanță. Nu știu cum au fost mutate dosarele și ce s-a făcut, dar ne-am trezit cu ordin de evacuare la intrarea în subsol dintr-o dată cu un executor la ușă, iar acum ni s-a refuzat cererea de suspendare. Este cât se poate de absurd, avem acte pe spații. La început nu a fost nicio problemă, dar la Curtea de Apel au fost trei judecătoare care pur și simplu nu au analizat atent actele depuse și au refuzat cererea noastră”, au explicat membrii Asociației de Proprietari Han Tătăr nr. 10-14 bloc 362.

„Dacă nu am găsit rezolvare în tribunal, vom sesiza DNA”, au spus ieșenii din cartierul Tătărași

Coseli SA deține de mai mulți ani spații în partea blocurilor dinspre esplanada Oancea din cartierul Tătărași, iar după cum spun locatarii din zonă, Ioan Budeanu are în plan de mai mulți ani să pună mâna pe toate spațiile din locația respectivă, inclusiv pe locurile de parcare și boxele locatarilor situate spre strada Han Tătar. De precizat faptul că aceste subsoluri sunt foarte înalte și sunt folosite inclusiv ca spații comerciale.

„Coseli SA s-a judecat cu Asociația de Proprietari, iar Ioan Budeanu știa foarte bine că sunt terenurile noastre. Sunt atâția ani de când se vând cu acte de vânzare-cumpărare spațiile acestea împreună cu apartamentele și s-au eliberat ani de zile acte de la cadastru pe numele nostru, și nu pe Coseli SA. Dacă nu am găsit rezolvare în tribunal, vom sesiza DNA și este imposibil ca cineva de acolo să nu ia în considerare actele noastre de proprietate”, au mai spus membrii Asociației de Proprietari Han Tătar nr. 10-14 bloc 362.

„Acele parcări și spații aparțin unor proprietari din bloc, ei au acte de vânzare-cumpărare”, spune Ioan Ciobanu, șef Serviciu Asociații Proprietari din cadrul Primăriei Iași

Cele 14 familii de ieșeni au căutat rezolvarea și la Primăria Iași, însă având în vedere faptul că spațiile nu aparțin asociației de proprietari, autoritățile din administrația publică locală nu au putut interveni.

„Am fost la fața locului la solicitarea proprietarilor din strada Han Tătar, însă acele spații nu aparțin și nici nu sunt administrate de asociația de proprietari. Acele parcări și spații aparțin unor proprietari din bloc, ei au acte de vânzare-cumpărare, chiar dacă există situații în care unii dintre ei au vândut apartamentul și s-au mutat, dar au păstrat în proprietate spațiul de la subsol și parcarea”, a explicat Ioan Ciobanu, șef Serviciu Asociații Proprietari din cadrul Primăriei Iași.

„Dumneata nu ai treabă, ce te interesează pe tine?”, a spus Ioan Budeanu, patron Coseli SA

Contactat telefonic și întrebat cum a reușit să pună mâna pe niște spații pentru care nu mai puțin de 14 ieșeni dețin acte de vânzare-cumpărare și sunt proprietarii de drept ale acestora, Ioan Budeanu s-a arătat deranjat.

„Ce treabă ai dumneata? Dumneata nu ai treabă, ce te interesează pe tine?”, a spus Ioan Budeanu, patron Coseli SA.

Patronul de la Coseli SA a fost acuzat în repetate rânduri de faptul că a reușit în mod scandalos să devină proprietar al companiei producătoare de condimente, esențe și arome pentru industria alimentară. Acesta a fost acuzat că a provocat intenționat retragerea din companie a moștenitorilor lui Valentin Dan Oana, unul dintre cei care au pus bazele firmei. De asemenea, prin intermediul Managhy SRL, o altă firmă controlată în trecut de Ioan Budeanu, au fost făcute mai multe evacuări, fiind celebru cazul unei familii de bătrâni pensionari care a ajuns să fie evacuată după ce Coseli SA și Managhy SRL au pus ochii pe spațiul acestora. Ieșenii din cartierul Tătărași mai povestesc că, în ultimii ani, același Ioan Budeanu a strâns mai multe liste de semnături printre locatari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *