Prima pagină » Cancan » Controversă uriașă în cazul lui Rareș Prisăcariu, băiețelul care a câștigat ”Românii au talent”! ”Nu este legal…” 

Controversă uriașă în cazul lui Rareș Prisăcariu, băiețelul care a câștigat ”Românii au talent”! ”Nu este legal…” 

16 mai 2023, 10:27,
în Cancan

Sezonul 13 al show-ului ”Românii au talent” a fost adjudecat de Rareș Prisăcariu, în vârstă de 7 ani, însă momentul prezentat de acesta a născut foarte multe controverse.

Mulți dintre contestatari consideră că un copil nu ar trebui să fie încurajat să rețină și apoi să recite texte lungi, pe care nu le înțelege.

Hari Bucur-Marcu, expert în securitate : ”Copiii de șapte ani nu au discernământ”

Unul dintre cei care susțin această teorie este și Hari Bucur-Marcu, expert în securitate. Acesta e de părere că în cazul câștigătorului de la ”Românii au talent” nu se poate vorbi de un fenomen, ci doar despre un caz de copil dotat, care nu poate avea discernământul unui adult.

”Copiii de șapte ani nu au discernământ. Nici natural și nici legal. Desigur, la vârsta lor de șapte ani, întâlnim copii superdotați, precoci, uneori cu trei-patru ba chiar cu cinci ani înaintea leatului, cu inteligență superioară vârstei, dar fără discernământ.

Adică, chiar dacă pot citi și scrie cu câțiva ani înaintea altora de aceeași vârstă cu ei, copiii de șapte ani nu își pot alege lecturile sau domeniile de studiu, în urma vreunui proces intelectual deliberat, ci pot face doar la fel cu ceilalți copii de aceeași vârstă, care nu știu să citească și să scrie decât idei simple, pe alte subiecte: fie că citesc cuminți exact ce li se spune, fie că au ei chef să facă ceva anume, fără să știe de ce”, a scris Hari Bucur-Marcu pe contul lui de Facebook, potrivit fanatik.ro.

Talentul lui Rareș Prisăcariu nu este neapărat unul care trebuie cultivat sau încurajat

Expertul în securitate susține că un talent precum cel al câștigătorului show-ului de la Pro TV nu este neapărat unul care trebuie cultivat sau încurajat.

”Cât despre talentul de a citi înainte de vârsta ta, de a reține textul citit și de a-l reproduce cu intonație, aș putea comenta cu un exemplu de acum aproape o sută de ani.

Pe la mijlocul deceniului 1930, la Academia de Studii Economice era o studentă care putea să recite toate cursurile, pe care le învățase pe de rost, fără efort. Îi spuneai primele două cuvinte dintr-un paragraf și ea continua să îți spună textul din paragraful respectiv, cu deplină exactitate. Cu toate astea, niciun profesor nu i-a dat vreodată nota maximă, la niciun examen. Sper că vă dați seama de ce”, a mai spus specialistul.

Ce spune Marian Godină despre Rareș Prisacariu

Marian Godină și-a expus părerea, în mediul online, după ce Rareș Prisacariu a câștigat Românii au Talent 2023. Înainte de parcurgerea opiniei, vă oferim contextul: după ce Rareș Prisacariu a câștigat RAT 2023, sezonul 13, s-au născut controverse.

Unii dintre telespectatori susțin faptul că micuțul de 7 ani ar fi „un copil abuzat” (utilizatorii susțin că textul este ales de părinți și că ar fi avea la bază o propagandă cu iz politic, iar în finală a recitat un text care a „uns” sufletele oamenilor).

Pe altă parte, alții s-au arătat încântați de prestația de excepție a copilului, pe scenă, în fața juraților. Cert este că, finalmente, micuțul Rareș a înduioșat inimile telespectatorilor, plasându-l pe locul întâi la show-ul de talente.

După întregul val de controverse, critici, conspirații, aplauze și felicitări, Marian Godină a intrat și el în „hora” opiniilor. Și a dorit să spună, clar și concis, într-un mod argumentat, părerea. Nu consideră că este „un copil abuzat”, ci chiar unul care are parte de o educație aleasă din partea părinților. De altfel, are un talent de orator și o memorie foarte bună. Totuși, nu ar fi primit un vot din partea lui Marian Godină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024