Prima pagină » International » Controversă privind tentativa de asasinat a lui Trump. Directorul FBI nu e foarte sigur că acesta ar fi fost lovit de un glonţ
Controversă privind tentativa de asasinat a lui Trump. Directorul FBI nu e foarte sigur că acesta ar fi fost lovit de un glonţ

Controversă privind tentativa de asasinat a lui Trump. Directorul FBI nu e foarte sigur că acesta ar fi fost lovit de un glonţ

26 iul. 2024, 11:20,
în International

Christopher Wray, directorul FBI, are îndoieli cu privire la faptul că Donald Trump a fost lovit de un glonț în timpul tentativei de asasinat de la mitingul din Pennsylvania, sugerând că ar putea fi vorba despre șrapnel, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

În cadrul unei audieri desfășurate miercuri la Washington, în fața Comisiei judiciare a Camerei Reprezentanților, Wray a declarat că nu este clar ce anume a cauzat rana la urechea lui Trump în timpul împușcăturilor de la mitingul său de campanie din Butler, Pennsylvania, la începutul lunii.

Focurile de armă trase de un atacator aflat pe un acoperiș de unde se vedea scena mitingului au ucis un participant și au rănit alte două persoane.

„Există întrebări dacă a fost un glonț sau șrapnel care a lovit urechea”, a spus Wray. „Momentan, nu știu dacă glonțul, pe lângă faptul că a provocat zgârietura, ar fi putut ateriza și în altă parte”, le-a explicat el congresmenilor.

Cauza rănii lui Trump în timpul tentativei de asasinat nu este clară,

Imediat după tentativa de asasinat, Trump a declarat pe rețeaua sa socială că a fost lovit de un glonț care i-a străpuns partea superioară a urechii drepte.

„Am știut imediat că ceva nu este în regulă, am auzit un șuierat, împușcături și am simțit glonțul sfâșiindu-mi pielea”, a scris fostul președinte. „A fost o sângerare abundentă, așa că mi-am dat seama ce se întâmpla”, a adăugat el.

După incident, Trump a publicat un raport despre recuperarea sa de la Ronny Jackson, fost medic la Casa Albă și actual reprezentant republican, dar nu a permis medicilor care l-au tratat să vorbească public despre starea sa.

Joi, dr. Jackson a răspuns la declarațiile lui Wray într-o postare pe X, numindu-le „absolut iresponsabile” și „motivate politic” împotriva lui Trump.

„Puțina credibilitate pe care o mai avea Wray a DISPĂRUT după ce a sugerat imprudent că Trump ar fi putut să nu fie lovit de un glonț”, a spus Jackson. „A fost un glonț. Am văzut rana!”, a insistat fostul medic devenit politician.

De asemenea, Wray a informat parlamentarii că atacatorul, care a fost ulterior împușcat mortal de lunetiștii Secret Service, a căutat pe internet informații despre asasinarea fostului președinte John F. Kennedy în 1963, conform News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *