Prima pagină » Magazin » Controversa dupa doua decenii: ea este femeia acuzata de moartea Andei Calugareanu!
Controversa dupa doua decenii: ea este femeia acuzata de moartea Andei Calugareanu!

Controversa dupa doua decenii: ea este femeia acuzata de moartea Andei Calugareanu!

20 nov. 2013, 17:27,
Echipa BZI.ro, în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:402702;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
Sunt mai bine de 21 de ani de la disparitia uneia dintre cele mai mari vedete ale Romaniei. Moartea Andei Calugareanu, in 1992, a adus in prim-plan o poveste de dragoste incalcita, care a implicat numele ei, al lui Dan Tufaru si al Vasilicai Tastaman, scire click.ro.
O data cu primii ani ai Televiziunii Romane, un trio „de aur” cucereste Romania. Trei tineri, Florian Pittis, Dan Tufaru si Anda Calugareanu, sunt in prim-planul divertismentului tv de la noi, intr-o perioada in care chingile comunismului pareau sa se slabeasca. Au intrat in istorie momentele lor pastrate in arhiva TVR, pe care telespectatorii nostalgici le mai vad si acum cu placere, scrie click.ro.
Dincolo de successul lor fenomenal de la sfasitul anilor 1960, intre Anda Calugareanu (nascuta in 1946) si Dan Tufaru, mai mare decat ea cu doi ani, s-a nascut o mare poveste de dragoste. A fost o binecuvantare si un blestem, spun unii. Cei doi s-au iubit cu pasiune, iar din acest foc s-a nascut o fetita: Ioana.
Intr-un moment in care totul parea sa-i mearga din plin – aparitii tv, spectacole, un copil frumos, pe care-l iubeste mai mult decat orice pe lume -, Anda primeste o lovitura dura: sotul ei se indragosteste de alta femeie. Este vorba de Vasilica Tastaman, considerata una dintre cele mai frumoase femei din showbiz-ul nostru de la acea vreme, si avand la activ un mariaj cu Emerich Jenei.
„La Moscova s-au indragostit incontrolabil”, a rememorat Vladimir Gaitan, apropiat al celor doi, intr-o emisiune tv, lucru confirmat de Stela Popescu si Alexandru Arsinel, colegi de scena ai Andei Calugareanu.
Despartirea a fost dureroasa. Dan Tufaru s-a casatorit cu noua iubire, mai mare decat el cu unsprezece ani, dar incredibil de frumoasa, in timp ce Anda Calugareanu s-a refugiat in munca si si-a canalizat afectiunea spre fetita ei.
Gurile rele sustin ca de aici i s-a tras moartea, mai exact de la Vasilica Tastaman. Chiar si Ioana Tufaru a crezut ca nefericirea din familia ei i s-a datorat acestei femei. Numai ca timpul avea sa-i demonstreze altceva.
„Ma bucur din tot sufletul ca am cunoscut-o pe Vasilica Tastaman exact cu cateva luni inainte sa nu mai fie si intalnirea mea cu ea a fost foarte placuta, neasteptat de placuta. A fost intamplarea fericita sa ma duc sa-i cer un autograf si sa-i spun atat: eu sunt Ioana, fiica Andei si a lui Dan Tufaru, la care ea mi-a pus mana pe obraz, a lacrimat si a spus: «sa nu-mi porti pica, sa nu fii suparata pe mine, eu nu am nicio vina ca s-a intamplat asa, asa a fost sa fie»”, a povestit fiica Andei Calugareanu.
Povestea nu se termina cu divortul acesta. Anda Calugareanu s-a casatorit in 1986 cu alt barbat si a continuat sa munceasca indarjit. Viata i-a fost curmata fulgerator in 1992, de ziua Sfintei Marii, bolnava de cancer. „Ultimele doua luni au fost un cosmar. Avea dureri mari, si-a bagat o soseta gura, ca sa se sufoce, nemaisuportand chinul. A murit in bratele mele, asa a vrut, spunand impreuna «Tatal Nostru». Ea nu a mai apucat sa termine rugaciunea”, a povestit cu ochii in lacrimi Ioana Tufaru la Acasa TV.
In paralel, relatia dintre Dan Tufaru si Vasilica Tastaman nu a rezistat. S-au despartit dupa o perioada.
El s-a stins in noiembrie 2002, urmat la patru luni de Vasilica Tastaman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *