Prima pagină » Titlurile zilei » Controlorii CTP Iași poartă uniformă. Iată cum sunt îmbrăcați în timpul programului de lucru

Controlorii CTP Iași poartă uniformă. Iată cum sunt îmbrăcați în timpul programului de lucru

07 mart. 2022, 02:00,
George Popa în Titlurile zilei

De acum înainte, toți controlorii CTP trebuie să poarte uniformă. Mai exact, aceștia trebuie să renunțe la ținuta de stradă și să îmbrace o vestă verde. În plus, controlorii trebuie să aibă asupra lor ecusonul care să ateste faptul că sunt în măsură să solicite biletele sau să aplice sancțiuni. Mai mult de atât, edilul Iașului dorește să sporească măsurile de monitorizare a activității controlorilor

Controlorii CTP trebuie să poarte uniformă. Angajații din cadrul Companiei de Transport Public (CTP) Iași responsabili de controlul biletelor sau abonamentelor de călătorie nu mai pot să își desfășoare activitatea îmbrăcați în haine civile. Toți aceștia trebuie să îmbrace o uniformă formată dintr-o vestă de culoare verde. Mai mult decât atât, controlorii trebuie să aibă la vedere, atunci când solicită călătorilor biletele, ecusonul care să le ateste funcția din cardul companiei ieșene de transport. Inițiativa implementării unei ținute obligatorii pentru controlori a venit din partea primarului Mihai Chirica. Acesta din urmă a declarat la finele anului trecut că, în cadrul CTP, vor fi implementate schimbări majore, menite să eficientizeze activitatea angajaților.

Printre aceste schimbări se află și ținuta obligatorie a controlorilor. Mihai Chirica a spus, la sfârșitul lunii decembrie 2021, în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Local, că, în primul rând, controlorii trebuie să fie echipați corespunzător. Edilul a specificat faptul că, până în luna martie 2022, fiecare angajat din Compania de Transport Public trebuie să aibă ținută obligatorie pe design-ul pe care l-a aprobat prin dezbatere publică.

Controlorii CTP trebuie să poarte uniformă și „pager“ pentru a putea fi monitorizați la secundă

Pe lângă uniforma obligatorie, controlorii vor fi echipați cu un „pager“. Cu acest dispozitiv, sa va ști exact locul în care aceștia se află. Edilul Mihai Chirica a cerut această monitorizare a controlorilor pe tot parcursul orelor de program. Acesta a explicat și procedeul exact prin care aceștia vor fi monitorizați. Mai precis controlorii vor sta cu un „pager“ la brâu pe tot parcursul orelor de lucru.

„Pagerul“ va fi predat la dispecerat de către fiecare controlor imediat ce acesta va ieși din tură. În acest fel se va vedea la secundă unde este și ce face fiecare controlor. De asemenea, primarul orașului a mai subliniat și faptul că CTP nu va avea soarta fostei companii de transport public, RATP. Edilul a subliniat că CTP este o companie care se modernizează de la an la an. Această companie de transport este într-un proces de valorificare prin extinderea transportului la nivel metropolitan. Mihai Chirica mai susține că există un plan de plăți care trebuie dus la îndeplinire pentru eficientizarea activității companiei de transport.

Activitatea CTP Iași va fi eficientizată în paralel cu soluțiile de modernizare adoptate

Pentru modernizarea infrastructurii Companiei de Transport Public Iași, Primăria a adoptat un proiect în valoare de 4.668.715 euro. În cadrul proiectului denumit „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași“ s-au implementat mai multe soluții pentru a moderniza infrastructura de tramvai din Iași. Tot în acest proiect se pregătește și punctul intermodal din zona industrială a orașului, punct din care cetățenii din Tomești pot lua un mijloc de transport pentru a ajunge în oraș. Totodată, și cursele județene pot opri în punctul intermodal pentru a debarca călătorii care vor ajunge în zonele de interes din Iași folosind transport public. În acest fel se țintește eficientizarea transportului, dar și fluidizarea traficului.

Pe lângă acest proiect, în mai multe stații CTP din Iași s-au montat panouri inteligente care afișează timpii de așteptare până la sosirea următorului mijloc de transport. În cadrul acestor proiecte de eficientizare a transportului public din Iași s-a impus și regula prin care controlorii CTP trebuie să poarte uniformă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *