Prima pagină » Local » Controlorii CTP Iași, acuzați că au un comportament care lasă de dorit! Călătorii sunt îndemnați să sesizeze autoritățile competente

Controlorii CTP Iași, acuzați că au un comportament care lasă de dorit! Călătorii sunt îndemnați să sesizeze autoritățile competente

18 mart. 2022, 07:00,
Maria Moldovanu, în Local

Scandal în mediul online între călători și angajații CTP Iași. Mai mulți călători se plâng de comportamentul neprofesionist al controlorilor. Andreea Luca Barna îndeamnă toți călătorii care au dovezi clare în legătură cu astfel de cazuri să sesizeze compania. Oamenii au la dispoziția lor numărul de telefon gratuit unde pot apela.

În cadrul departamentului în care activează controlorii CTP Iași, au fost introduse noi măsuri, pentru o mai bună funcționare a companiei, care sunt derulate în mod continuu și au drept scop reorganizarea și eficientizarea activității acestora.

În schimb, călătorii sunt nemulțumiți de modul în care înțeleg să se comporte unii controlori, care apelează la tot felul de șiretlicurile ori de câte ori li se ivește ocazia.

cativa oameni se urca intr-un autobuz

Mai mulți călători se plâng de comportamentul neprofesional al controlorilor

Călătorii condamnă comportamentul controlorilor CTP Iași

un tramvai pe strada

De ceva timp, s-a iscat un scandal online între persoanele care călătoresc cu mijloacele de transport în comun, și angajații CTP

De ceva timp, s-a iscat un adevărat scandal în mediul online între persoanele care călătoresc cu mijloacele de transport în comun și angajații Companiei de Transport Public (CTP) Iași. După ce pe pagina de Facebook a companiei au fost postate imagini cu noua uniformă a angajaților, oamenii au lăsat sute de comentarii cu nemulțumirile pe care le-au acumulat timp de mai mulți ani.

Mai mulți călători se plâng de comportamentul neprofesional al controlorilor. Ba mai mult, un bărbat susține că unul dintre angajații CTP Iași, vreme de mulți ani, s-a folosit de statutul său ca să amendeze oamenii „mai slabi de înger” fără vreun motiv întemeiat.

„Este un personaj destul de cunoscut, nu-mi amintesc cum îl cheamă, dar făcea orice ca să scoată amenzi de la persoane mai slabe de înger. După ce coborau din mijlocul de transport le propunea o înțelegere. Daca știai ce înseamnă asta, dădeai ceva și scăpai, dacă nu, plăteai amendă”, spune un călător nemulțumit.

Altă persoană spune că pe lângă comportamentul neprofesionist, controlorii mai sunt și un prost exemplu pentru tineri.

„Se zice că uniforma responsabilizează, dar, poate că ar trebui ca domnii cu veste verzi să nu mai scuipe în stații, chiar în centrul orașului, și nici să arunce țigara pe jos când urcă în tramvaie. E urât și un prost exemplu pentru tineri”, afirmă o altă persoană indignată.

 calatori in autobuz

Andreea Luca Barna a afirmat că toți călătorii care se confruntă cu situații neplăcute sunt îndemnați să se sesizeze, și să prezinte probe și dovezi, care le-ar oferi câștig de cauză

Reacția Andreei Luca Barna: „Nu avem cunoștințe despre o situație de acest tip, dovedită!”

 doua autobuze in fata garii

Compania de Transport Public din Iași (CTP)  se confruntă cu nenumărate probleme, printre care și comportamentul controlorilor care lasă de dorit

Purtătorul de cuvânt al CTP Iași, Andreea Luca Barna, transmite că toți călătorii care întâmpină astfel de situații pot face sesizări și prezinta probe.

„Compania de Transport Public Iași este deschisă primirii oricărui tip de sesizare din partea călătorilor, indiferent de natura acesteia, fie că este îndreptată împotriva controlorilor, a vatmanilor sau a oricărei alte persoane din cadrul CTP Iași. Noi primim astfel de sesizări, și chiar îi încurajăm pe călători să ne scrie, să ne sune la numărul de telefon gratuit. Ar fi recomandat, și chiar le sugerăm celor care ne fac sesizări, să atașeze niște imagini, foto și video, înregistrări audio. Atunci când se începe acest proces de anchetă disciplinară, să-i spun așa, să avem probe”, declară Andreea Luca Barna.

Purtătorul de cuvânt spune că până în momentul de față nu s-au confruntat cu nicio situație de acest gen, care să fi fost și dovedită. De aceea, vine cu recomandarea ca orice acțiune sesizată din partea călătorilor să poată fi și dovedită, pentru un eventual proces.

„Nu avem cunoștințe despre o situație de acest tip, dovedită. Atunci când se ajunge în instanță, ceea ce este foarte probabil, este necesar să putem să ne susținem afirmațiile, astfel, le recomandăm călătorilor să ne sesizeze pentru orice fapt pe care îl consideră a fi ne la locul lui, chiar să înregistreze, să fotografieze situații de acest gen”, precizează Andreea Luca Barna.

Nu este pentru prima dată când CTP Iași se confruntă cu probleme, una dintre acestea fiind și comportamentul neprofesionist al controlorilor care fac abuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024