Prima pagină » Local » Controale stricte în piețele agroalimentare din Iași. Polițiștii locali îi verifică pe comercianți și pe cetățeni să poarte masca pe gură și pe nas

Controale stricte în piețele agroalimentare din Iași. Polițiștii locali îi verifică pe comercianți și pe cetățeni să poarte masca pe gură și pe nas

04 aug. 2020, 02:00,
Vlad Alexa, în Local

Echipele din cadrul Poliției Locale Iași au intensificat controalele în zona piețelor agroalimentare pentru a verifica comercianții și cetățenii dacă poartă masca de protecție obligatorie. În cazul în care sunt depistate persoane care nu respectă regulile de protecție, se întocmesc procese-verbale, iar amenzile sunt aplicate gradual de oamenii legii

Poliția Locală Iași a intensificat acțiunile de control în piețele agroalimentare din Iași pe măsură ce au fost înăsprite condițiile de protecție în perioada pandemiei provocate de Coronavirus. Astfel, echipele din subordinea municipalității ieșene îi verifică pe comercianții obligați să acopere cu folii mărfurile expuse la vânzare, iar clienții să poarte măști de protecție și să intre doar câte maximum 100 în interiorul unei piețe.

„Suntem prezenți în zona piețelor agroalimentare pentru a verifica portul în mod corespunzător al măștilor de protecție – nasul și gura acoperite – atât de comercianți, cât și de cumpărători”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Patrulele de polițiști locali acționează în zonele predispuse a se forma aglomerări de persoane, iar afluirea și defluirea în interiorul piețelor să se facă în mod controlat, cu maximum 100 persoane în interiorul piețelor.

Controlați dacă poartă măști de protecție și depistați cu țigări de contrabandă

În cazul în care sunt depistate persoane care nu respectă regulile de protecție, se întocmesc procese-verbale, iar amenzile sunt aplicate gradual de oamenii legii. Odată cu aceste verificări, polițiștii locali au depistat și multe alte nereguli în rândul comercianților.

„Polițiștii locali care acționau în Piața agroalimentară Nicolina – pentru buna desfășurare a activităților comerciale și pentru respectarea prevederilor legale cu privire la purtarea obligatorie a măștilor sanitare – au depistat o persoană de gen feminin care oferea spre vânzare țigarete. În urma controlului efectuat la taraba închiriată de aceasta în incinta pieței s-au găsit depozitate pentru comercializare 53 pachete cu țigarete diferite mărci, iar în acest context s-a luat măsura întocmirii unui proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, totodată luâdu-se măsura complementară de confiscare a mărfii”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *