Prima pagină » Local » Controale la sânge pe șoselele din Iași! Șoferii „rebeli” nu au mai avut unde să fugă de polițiștii de la Rutieră

Controale la sânge pe șoselele din Iași! Șoferii „rebeli” nu au mai avut unde să fugă de polițiștii de la Rutieră

03 aug. 2022, 02:00, 2 ,
Violina GORCINSCHI în Local

Recent, polițiștii ieșeni au înăsprit controalele rutiere în județul Iași. Șoferii „rebeli” care au încălcat regulile au fost depistați și sancționați cu amenzi sau chiar cu dosare penale. Un șofer a fost oprit în Miroslava și penalizat după ce oamenii legii i-au găsit 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat

Șoferii „rebeli” nu au mai avut scăpare în ultimele zile și au fost luați în vizor de polițiștii ieșeni pentru nereguli în trafic. Testați pozitiv cu alcooltestul și găsiți la volan fără permise de conducere, unii dintre ei s-au trezit cu dosare penale deschise pe numele lor. În urma unui accident în care a fost rănită o femeie, un conducător auto este bănuit de săvârșirea a două infracțiuni.

Șoferii „rebeli”, sancționați dur de oamenii legii

Polițiștii din Iași au luat măsuri drastice pentru indivizii care au sfidat regulile de circulație. Aceștia au împărțit amenzi și dosare penale șoferilor care pun în pericol traficul. Pe 2 iulie 2022, un bărbat, în vârstă de 33 de ani, a fost prezentat procurorilor ieșeni pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„În dimineața zilei de 30 iulie 2022, polițiștii din cadrul Secției nr. IV Poliție Rurală Miroslava au oprit pentru control, pe DN 28 D – Varianta Ocolitoare, în comuna Miroslava, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. La data de 2 august a.c., bărbatul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”, a transmis Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

În doar 2 nopți, polițiștii ieșeni au aplicat 111 sancțiuni contravenționale șoferilor, iar mai mult de jumătate dintre ele au fost date pentru viteză. 38 de șoferi au rămas fără permis, dintre care 31 pentru nerespectarea limitei de viteză, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 2 pentru depășiri neregulamentare și restul pentru alte încălcări.

Femeie de 65 de ani, rănită în urma unui accident

Pe 1 august 2022, a avut loc un accident grav în care a fost implicat un șofer, în vârstă de 30 de ani, și o femeie de 65 de ani. Pentru că bărbatul este bănuit ca fiind vinovat, acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducere fără permis, toate după ce a fost descoperit și șofând fără carnet.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 1 august 2022, un bărbat de 30 de ani ar fi condus un autoturism pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 65 de ani, în urma impactului femeia fiind rănită. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul avea permisul de conducere reținut. Cercetările sunt continuate”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Deoarece accidentele continuă să fie o problemă mare pentru siguranța ieșenilor, polițiștii au făcut controale și i-au sancționat pe șoferii „rebeli”.

Comentarii
  • Ei vedeți domnilor polițiști ce haos este pe șosele? Șoferi beți, fără permis, rebeli, vitezomani, infractori, etc. Trebuia demult să intensificați controalele.

  • Pulitistul rutier sau muitistul de asfalt este un animal atat de prost incat tot ce este capabil sa faca este sa devina un sclav al sistemului.
    Lui ii place sa pupe sefii in c#r si sa suga p#l@ sistemului. Desi nu prea stie sa scrie sau sa citeasca ii place sa f@ta oameni si o face din placere.
    Noi toti cei care stim cat de prost si de incapabil este acest specimen numit generic pulitist sau muitist ne e scarba si greata de aceasta specie.
    Multa UE stimati muitisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *