Prima pagină » Local » Controale de amploare în traficul rutier din Iași! Sute de amenzi, date de polițiștii ieșeni! Zeci de șoferi, transformați în pietoni!
Controale de amploare în traficul rutier din Iași! Sute de amenzi, date de polițiștii ieșeni! Zeci de șoferi, transformați în pietoni!

Controale de amploare în traficul rutier din Iași! Sute de amenzi, date de polițiștii ieșeni! Zeci de șoferi, transformați în pietoni!

01 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

În ultimele zile, oamenii legii au efectuat mai multe controale în traficul rutier din județul Iași. După verificări, sute de ieșeni s-au ales cu amenzi. De asemenea, zeci de șoferi au fost lăsați fără permisele de conducere, pentru abateri la regimul circulației rutiere. Numai în 24 de ore au fost săltate 20 de carnete de conducere

Controale de amploare în traficul rutier din județ! Sute de amenzi au fost date de polițiștii din Iași! În plus, zeci de șoferi au fost lăsați fără carnetele de conducere din cauza unor abateri!

„În perioada 24 – 30 mai 2021, polițiștii rutieri ieșeni au organizat și desfășurat o serie de acțiuni punctuale, pe drumurile publice din județ, în zonele cu risc de accidente. În total, au fost date 745 de amenzi, dintre care 225 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru depășiri neregulamentare, 6 pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 3 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 25 de abateri au fost comise de pietoni, 28 – de către bicicliști, iar celelalte au fost alte abateri. Totodată, polițiștii au reținut 83 de permise de conducere, dintre care 42 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru depășire neregulamentară, 6 pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 3 pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar restul – pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare”, au menționat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ieșean, prins cu un permis fals

Agenții din cadrul Poliției orașului Hârlău au oprit recent, pentru control, un tânăr de 22 de ani, care conducea un autoturism pe drumul public din comuna Cotnari. Acesta a prezentat la control un permis fals. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
De asemenea, agenții din cadrul Poliției orașului Târgu Frumos au prins un bărbat de 32 de ani, care conducea un autoturism pe drumul public, în afara localității Războieni, având în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Totodată, polițiștii rutieri au prins un tânăr de 20 de ani, care conducea un autoturism pe drumul public din localitatea Răducăneni cu viteza de 127 km/h, pe un sector de drum pe care limita legală este de 50 km/h. Acesta a fost amendat cu 1.450 de lei și s-a dispus reținerea permisului, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, au adăugat reprezentanții IPJ Iași.

Găsit băut la volan, în traficul din Iași

Agenții din cadrul Secției IX de Poliție Rurală Hârlău au identificat recent un bărbat în vârstă de 52 de ani, care ar fi condus un autoturism pe drumul public din comuna Focuri, fără a avea permis.

„În urma testării alcoolscopice, a fost înregistrată o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au mai menționat polițiștii ieșeni.

De remarcat este faptul că, în urmă cu o zi, oamenii legii au ridicat 20 de permise de conducere. Astfel, polițiștii ieșeni au intervenit la peste 110 incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Au fost date peste 260 de amenzi, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 30 de infracțiuni. Au fost organizate 9 acțiuni și s-a intervenit la 120 de incidente, dintre care 104 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 35 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 262 de amenzi, în cuantum de 93.025 de lei. În total, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 20 de permise și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *