Prima pagină » Actualitate » Controale ANAF în luna martie. Florăriile, primele de pe lista inspectorilor
Controale ANAF în luna martie. Florăriile, primele de pe lista inspectorilor

Controale ANAF în luna martie. Florăriile, primele de pe lista inspectorilor

01 mart. 2024, 15:40, 2 ,
în Actualitate

Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) controlează în această perioadă (29 februarie – 8 martie) persoanele și firmele care activează în domeniul comerțului cu plante ornamentale și flori, a anunțat Antifrauda.

„Aceste activități vor avea în vedere întreg lanțul de tranzacționare, de la momentul achiziției interne, intracomunitare sau importului, până la momentul vânzării către clientul final, persoană fizică sau juridică. Verificările antifraudă se efectuează ca urmare a analizelor de risc și a activităților specifice desfășurate de inspectorii DGAF pe linia combaterii activităților ilicite economice”, arată un comunicat al DGAF

Acțiunile Direcţiei generale antifraudă fiscală sunt axate pe prevenirea, descoperirea și combaterea evaziunii fiscale, ca premisă pentru creșterea colectării și consolidarea unui mediu concurențial corect, propice funcționării contribuabililor de bună-credință, se mai spune în document

Antifrauda va merge cu armament în controale

Reamintim cum în controalele inopinate pe care le fac inspectorii Antifraudă, unde trebuie să confiște o marfă care este cu origine ilicită, cei controlați “nu reacționează tocmai potrivit”, a declarat Marcel Boloș, referindu-se la militarizarea ANAF, respectiv posibilitatea de port armă.

“Vrem să consolidăm statutul pe care îl au inspectorii antifraudă, să consolidăm capacitatea instituțională a acestei direcții generale”, a afirmat Boloș, la Digi24.

Conform declarațiilor ministrului Finanțelor, pe lângă „această militarizare și posibilitate legală de port armă”, vor fi servicii teritoriale județene Antifraudă, iar în acest sens se va face suplimentarea personalului. Acum se lucrează la nivel de regiuni.

Comentarii
  • ANAF se dau rechini in chiuveta. Se iau de aia mici si fara pile. De ce nu merg la dintari, felceri de familie, patroni de firme de taxi, de ce nu merg in Zanea si Grajduri? De ce nu merg la Arcadia? Hai sictir ANAF.

  • Anaf, să meargă la corporații, să vadă evaziune fiscală, bănci, hypermarket, companii IT, companii farmaceutice străine, kaufland, lidl, carrefour, mega, profi, uber&bolț, care nu plătesc taxe și impozite în România, iar faza că au creat locuri de muncă este praf în ochi, au distrus activitățile comerciale romanesti și au adus pe cele străine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024