Prima pagină » Local » Controale ample în mai multe zone din județul Iași. Polițiștii au împărțit sute de amenzi
Controale ample în mai multe zone din județul Iași. Polițiștii au împărțit sute de amenzi

Controale ample în mai multe zone din județul Iași. Polițiștii au împărțit sute de amenzi

21 nov. 2022, 02:00,
Dragoș SAVIN în Local

Polițiștii din Iași au desfășurat numeroase acțiuni de control în trafic. În urma acestora, mai mulți șoferi au fost sancționați, iar unii dintre ei s-au ales cu dosare penale

Polițiștii au fost din nou prezenți în trafic. În weekend, mai mulți șoferi s-au ales cu bătăi de cap după ce au fost prinși încălcând legea. Astfel, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi au continuat activitățile pe drumurile publice din judeţ, desfăşurând acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor de circulaţie. Acţiunile s-au desfăşurat atât în mediul urban, cât şi rural şi au avut în atenţie reducerea riscului rutier cauzat de nerespectarea regimului legat de viteză şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 72.000 de lei. 60 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 4 au fost pentru alcool. Totodată, au fost reţinute 25 permise de conducere, din care 12 pentru viteză și 4 pentru alcool, fiind retrase 7 certificate de înmatriculare.

Un tânăr s-a ales cu dosar penal

O patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Ruginoasa a oprit în trafic, pe raza comunei Alexandru Ioan Cuza, județul Iaşi, un tânăr de 27 de ani, care se afla la volanul unui autoturism, conducând pe drumurile publice. Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că şoferul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0.59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost transportat la o unitate sanitară din municipiul Paşcani, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Fără permis de conducere, dar la volan

În urmă cu câteva zile, polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui auto fără permis de conducere. Astfel, la data de 10 noiembrie a.c., polițiștii l-au depistat pe bărbatul din comuna Fântânele în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Fântânele, având, în urma testării alcoolscopice, valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificări a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetările continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`