Prima pagină » Actualitate » Contre în declaraţii intre prefectul Capitalei şi inspectorii de mediu! Alin Stoica susţine că nu degajă foarte mult hidrogen sulfurat

Contre în declaraţii intre prefectul Capitalei şi inspectorii de mediu! Alin Stoica susţine că nu degajă foarte mult hidrogen sulfurat

13 iul. 2021, 08:22,
George Cristian în Actualitate

Alin Stoica, prefectul Capitalei îi contrazice pe inspectorii de mediu care spuneau faptul că gunoaiele aruncate pe stradă degajă o mare cantitate de hidrogen sulfurat. În timp ce inspectorii de mediu susţin că gunoaiele din Sectorul 1 sunt o problemă de mediu din cauza degajării mari de substanţe toxice, Alin Stoica susţine că problema semnalată nu este una foarte mare.

Contrele intervin după o lungă perioadă în care în Sectorul 1 a fost un război al gunoaielor. Așadar, după săptămâni în care nimeni nu a colectat gunoaiele de pe străzi, experţii Agenţiei Naționale pentru Protecția Mediului au incepus să măsoare calitatea aerului şi au descoperit o concentrație peste limită a hidrogenului sulfurat.

Alin Stoica, prefectul Capitalei susţine că poluarea nu este cauzată de munţii de gunoaie

În timpul unei emisiuni de la antena3.ro, Alin Stoica a vorbit despre poluarea din Sectorul 1. Prefectul menţionează faptul că nu poate fi vorba despre o poluare din cauza gunoaielor de pe străzi. Declaraţiile vin la scurt timp după ce inspectorii de mediu au descoperit o cantate mare de hidrogen sulfurat:

„Am primit această înştiinţare de la Agenţia pentru Mediu şi am avut o şedinţă de urgenţă împreună cu toate organismele (…) împreună cu reprezentanţii sectoarelor 1 şi 6, pentru a identifica sursa acestei depăşiri. Din discuţiile pe care le-am avut, monitorizarea a fost făcută pe o perioadă mai mare de o lună, inclusiv acum se fac monitorizări.

În această perioadă, o singură zi a fost această depăşire, da, a fost o depăşire destul de mare, ceea ce înseamnă că a fost o emanare de gaz. E vorba despre hidrogen sulfurat şi această emanare de gaze poate să provină doar de la o acumulare mare de deşeuri, în niciun caz de la deşeurile de pe stradă, care sunt doar din pubelele stradale, după cum aţi şi obsevat dumneavoastră şi aţi prezentat deja în reportaj. Compania de salubritate strânge gunoaiele menajere, adică cele provenite de la populaţi sau agenţii economici. Gunoaiele stradale sunt cele care întradevăr pun o problemă şi acestea sunt în discuţia dintre Primărie şi Romprest, dar aceste gunoaie stradale nu au cum să degaje o cantitate atât de mare de hidrogen sulfurat.

De la ce a pornit controversa poluării din Sectorul 1 din București

Controversa poluării din Sectorul 1 din București a pornit de la faptul că de ceva timp, edilul sectorului a declarat un război cu operatorul privat de salubritate. Clotilde Armând a refuzat, incă de la preluarea mandatului de primar, să mai plătească operatorul Romprest iar acest lucru a dus la o indignare din partea operatorului. Romprest a declarat că din cauza neplăţii contractului aflat în vigoare acesta nu mai poate asigura ridicarea gunoaielor din Sectorul 1 din Bucureşti.

După decizia administratorului, pe străzile din sector şi-au făcut apariţia munţi de gunoaie. În urmă cu câteva săptămâni, acelaşi Alin Stoica menţiona faptul că există o problemă sanitară în Sectorul 1 din cauza faptului că pe fiecare stradă sunt munţi de gunoaie.

Totuși, în urmă cu ceva timp același prefect a respins declanșarea stării de alertă în sector. Asta în condițiile în care Clotilde Armand o cerea cu disperare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *