Prima pagină » Actualitate » Contravenții pentru un tânăr de 21 de ani din Târgu Mureș. Cât au însumat cele 15 amenzi

Contravenții pentru un tânăr de 21 de ani din Târgu Mureș. Cât au însumat cele 15 amenzi

21 feb. 2022, 10:32,
în Actualitate

Într-o singură noapte, un tânăr de 21 de ani din Târgu Mureș a primit contravenții de 11.890 lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România timp de 420 de zile.

Suma contravențiilor se datorează unui cumul de 15 amenzi de circulație.

politisti ce amendeaza, tanar de 21 de ani din Târgu Mureș

Reprezentanţii IPJ Mureş transmit un semnal de alarmă la adresa şoferilor cu privire la importanţa respectării regulilor de circulaţie

Contravenții pentru un tânăr de 21 de ani din Târgu Mureş. Trebuie să plătească 11.890 lei

La data de 19 februarie, Poliţia municipiului Târgu Mureş a efectuat semnal de oprire a unui autoturism care circulă pe raza municipiului,mai exact Piaţa Trandafirilor, deoarece şoferul manifesta un comportament agresiv în timpul circulaţiei pe drumurile publice.

Într-un comunicat transmis duminică, 20 februarie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a precizat toate pagubele săvârşite de şoferul de 21 de ani.

„Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea, poliţiştii pornind în urmărirea autoturismului, şoferul acestuia, în acest timp, provocând un accident cu pagube materiale.

În urma investigaţiilor efectuare, poliţiştii au identificat, la scurt timp, un tânăr în vârstă de 21 de ani, bănuit de comiterea faptelor. (…) Valoarea sancţiunilor aplicate: 11.890 de lei, fiind luată măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România de 420 de zile şi reţinerea certificatului de înmatriculare a autoturismului”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Amintim și despre cazurile în care un șofer a fost amendat cu suma de 1,305 lei pentru că a aruncat mucul țigării pe geam, ori cel în care polițiștii ieșeni au acordat amenda contravențională de 1.500 lei pentru un șofer inconștient care a intrat cu mașina într-o bancă.

girofar masina politie incident Târgu Mureș, șofer de 21 de ani, amenzi record

Conform IPJ Mureş, tânărul de 21 de ani a săvârşit mai multe contravenţii

Contravenţii de 11.890 lei pentru abaterile săvârşite în decurs de 6 minute

Poliţiştii au demonstrat cum tânărul a comis mai multe abateri de la regimul rutier, toate faptele fiind comise în decurs de 6 minute. Conform IPJ Mureş, acesta a săvârşit mai multe contravenţii.

La ora 02:34, în Piaţa Trandafirilor, tânărul de 21 de ani și-a început seria de abateri de la regulile de circulație prin nerespectarea indicaţiilor poliţistului rutier, nerespectarea regulilor privind mersul cu spatele, nepurtarea centurii de siguranţă și neoprirea la semnalul regulamentar al poliţiştilor. Valoarea totală a sancţiunilor fiind de 1.640 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

La ora 02:34, pe strada Ştefan cel Mare – Bld.1 Decembrie 1918, a urmat nesemnalizarea la schimbarea direcţiei de mers și circulaţia pe sensul opus de deplasare. Valoarea totală a sancţiunilor, 1.160 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

La ora 02:35 strada Buday Nagy Antal,  din nou, nesemnalizarea la schimbarea direcţiei de mers și circulaţia pe sensul opus de deplasare. Valoarea totală a sancţiunilor, 1.160 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

La ora 02:35 pe Calea Sighişoarei intersecţie cu strada Pomicultorilor, tânărul a continuat cu nerespectarea obligaţiei de oprire la apropierea şi la trecerea autospecialei cu regim prioritar, ce avea în funcţiune semnalele speciale luminoase şi acustice în funcţiune din care a rezultat un accident cu pagube materiale și nerespectarea obligaţiei de a transcrie transmiterea dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la înstrăinarea autoturismului. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 4.060 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile, totodată şi reţinerea certificatului de înmatriculare a autoturismului.

masina de politie Târgu Mureș ce a oprit un tanar de 21 de ani

Poliţiştii au demonstrat cum tânărul a comis mai multe abateri de la regimul rutier, toate faptele fiind comise în decurs de 6 minute

Record de abateri de la regulile de circulație

Tânărul și-a continuat aventura, urmând ca la ora 02:36, pe Calea Sighişoarei, tânărul să fie sancţionat pentru circulaţia pe sensul opus de deplasare cu 1.160 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

La ora 02:38, pe strada Sârguinţei, a fost sancționat pentru nesemnalizarea la schimbarea direcţiei de mers și circulaţia pe sensul opus de deplasare. Valoarea totală a sancţiunilor fiind de 1.450 de lei, plus reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

La ora 02:40, strada Cernavodă, șoferul a încheiat seara prin  neutilizarea semnalizării la schimbarea direcţiei de mers și circulaţia pe sensul opus de deplasare. Valoarea totală a sancţiunilor: 1.160 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

Reprezentanţii IPJ Mureş transmit un semnal de alarmă la adresa şoferilor cu privire la importanţa respectării regulilor de circulaţie şi mai ales la conformarea acestora cu privire la respectarea semnalelor regulamentare de oprire efectuate de poliţiştii rutieri, dar în special, asupra  respectării obligaţiei de oprire la apropierea şi la trecerea autovehiculelor cu regim prioritar ce au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare de culoare roşie şi sonore.

Toate acestea fiind precizate pentru a se putea evita alte situații precum cea în care tânărul de 21 ani din Târgu Mureș a primit contravenții în valoare de aproximativ 12.000 lei pentru abateri de la regulile de circulație.

politist, masina de politie, Târgu Mureș

Deoarece şoferul manifesta un comportament agresiv în timpul circulaţiei pe drumurile publice, polițiștii au dispus oprirea acestuia

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024