Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Contraindicatiile bicarbonatului de sodiu: pentru ce categorii nu este sigur
Contraindicatiile bicarbonatului de sodiu: pentru ce categorii nu este sigur

Contraindicatiile bicarbonatului de sodiu: pentru ce categorii nu este sigur

04 mai 2021, 19:22,
în Sanatate

Când este administrat pe cale orală, bicarbonatul de sodiu este sigur dacă este luat corespunzător, pe termen scurt. Produsele antiacide fără prescripție medicală care conțin bicarbonat de sodiu sunt considerate sigure și eficiente de către autoritatile sanitare: o doză zilnică maximă de 200 mEq sodiu și 200 mEq bicarbonat la persoanele cu vârsta de până la 60 de ani și o doză zilnică maximă de 100 mEq sodiu și 100 mEq bicarbonat la persoanele cu vârsta peste 60 de ani, timp de până la 2 săptămâni.

A lua bicarbonat de sodiu pe cale orală în doze mari este un posibil pericol. Au fost raportate complicații, inclusiv afectarea stomacului și modificări grave ale nivelului de electroliți, după utilizarea pe termen lung sau excesivă a bicarbonatului de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu este sigur când este administrat intravenos de către un furnizor de asistență medicală.

Când este aplicat pe piele: nu există suficiente informații fiabile pentru a ști dacă bicarbonatul de sodiu este sigur de utilizat sau care ar putea fi efectele secundare.

Precauții speciale și avertismente

Sarcina și alăptarea: bicarbonatul de sodiu este posibil nesigur atunci când este luat pe cale orală sau utilizat intravenos în timpul sarcinii. Există unele îngrijorări cu privire la faptul că ar putea crește riscul de retenție a apei sau de dezechilibre ale pH-ului în țesuturi. Nu există suficiente informații fiabile pentru a ști dacă bicarbonatul de sodiu este sigur de luat dacă alăptați. Rămâneți în siguranță și evitați utilizarea.

Copii: Bicarbonatul de sodiu este posibil când este utilizat sub supraveghere medicală adecvată la sugari și copii. Este nesigur atunci când este aplicat pe piele, deoarece au fost raportate niveluri ridicate de sodiu în sânge la copii, după utilizare. Nu există suficiente informații fiabile pentru a ști dacă bicarbonatul de sodiu este sigur de luat pe cale orală la copii. Rămâneți în siguranță și evitați utilizarea.

Cetoacidoza diabetică: bicarbonatul de sodiu crește acizii din sânge numiți cetone, care sunt asociați cu o complicație a diabetului, în care nivelurile de acid din sânge sunt prea mari. Persoanele cu această afecțiune ar trebui să evite bicarbonatul de sodiu.

Umflare (edem): Deoarece bicarbonatul de sodiu conține sodiu, poate crește riscul de umflare cauzat de excesul de lichide din organism. Persoanele cu insuficiență cardiacă, boli hepatice sau alte afecțiuni asociate cu acumularea de lichide ar trebui să utilizeze cu precauție bicarbonat de sodiu.

Niveluri ridicate de calciu în sânge: persoanele cu niveluri ridicate de calciu în sânge pot avea probleme cu excretarea bicarbonatului. Prin urmare, utilizarea bicarbonatului de sodiu poate crește riscul de complicații, cum ar fi sindromul lapte-alcalin.

Niveluri ridicate de sodiu în sânge: bicarbonatul de sodiu ar putea crește nivelurile de sodiu din sânge. Persoanele care au deja un nivel ridicat de sodiu în sânge ar trebui să evite bicarbonatul de sodiu.

Hipertensiune arterială: bicarbonatul de sodiu poate crește tensiunea arterială. Persoanele care au deja tensiune arterială crescută ar trebui să evite bicarbonatul de sodiu.

Niveluri scăzute de potasiu în sânge: bicarbonatul de sodiu poate reduce nivelul de potasiu din sânge. Persoanele care au deja un nivel scăzut de potasiu ar trebui să evite bicarbonatul de sodiu.

Carenta de fier: bicarbonatul de sodiu scade cantitatea de fier pe care o absoarbe corpul. Persoanele cu deficit de fier ar trebui să ia separat bicarbonat de sodiu și suplimente de fier.

Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
redactia.ro
Gestul neașteptat făcut de Gigi Becali în miez de noapte pentru George Simion.
Bugetul.ro
Moștenitorul lui Cristian Popescu Piedone nu se joacă. Primarul sectorului 5 vrea să-l facă uitat pe tatăl său și demarează un proiect care i-ar putea aduce și alte mandate
a1.ro
Gestul făcut de George Simion, imediat după ce a pierdut alegerile. Cum a fost surprins pe Aeroportul Otopeni în această dimineață
Playtech.ro
Singura gară din România în care nu a ajuns niciodată un tren. A fost construită la sfârșitul comunismului și abandonată imediat după Revoluție
observatornews.ro
Factorul decisiv care i-a făcut pe români să-l voteze pe Nicuşor Dan. Momentele cheie din noaptea victoriei
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
De ce refuza Mihai Eminescu să fie pozat. Există doar patru fotografii cu el
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Vizită surpriză pentru George Simion în toiul nopții. A dat cu el de pământ!
Playtech.ro
Pensionarii pot avea coasiguraţi? Ce spune legea în 2025
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
Anunţul BNR după rezultatele alegerilor prezidenţiale. Veste fabuloasă pentru români
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2025, turul 2! E TSUNAMI de la prima oră! Surprize mari după primele cifre!
redactia.ro
Cum a apărut Ilinca Simion la secția de vot din Mogoșoaia? Ce rochie a ales să poarte
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 mai 2025
20 mai 2025