Implementarea unor reguli simple în prepararea băuturii de sfeclă roșie vă va permite să evitați efectele negative și să beneficiați de beneficiile acestei legume.
De îndată ce procesul de obținere a sucului este finalizat, este necesar să il depozitați într-un loc rece timp de cel puțin două ore, fără a acoperi vasul cu un capac. Spuma formată în timpul ciclului de centrifugare trebuie îndepărtată.
În primul rând, sucul se bea în doze mici. Cei care nu au mai mancat niciodată sfeclă ar trebui să înceapă cu o linguriță, crescând treptat pana la un sfert de cană, dar nu mai mult.
Este important să amestecați sfecla proaspătă cu un pahar de morcov sau măr, deoarece gustul devine mai blând și corpul o absoarbe remarcabil.
Puteți amesteca suc de sfeclă, castraveți, roșii, dovleac, individual sau în combinație. Vă sfătuim să schimbați compoziția băuturilor, ca să obțineți cel mai mare efect pozitiv posibil.
Este necesar să beți un pahar de sfeclă roșie de trei ori pe săptămână, cu 30 de minute înainte de masă sau între mese. În alte zile, puteți mânca legume proaspete sau fierte care conțin fibre.
Cum se face sucul de sfecla
A face un pahar de sfeclă roșie singur acasă nu este deloc dificil. Puteți să o stoarceți cu un storcător de fructe și, în lipsa acesteia, să radeți leguma pe o răzătoare mică și să strecurați băutura rezultată. O rădăcină de dimensiuni medii produce un sfert de cană de suc.
Rădăcina trebuie să fie puternică, stacojie și strălucitoare, fără dungi albicioase. Lăsați băutura să se infuzeze și, după un timp, pregătiți sucul altor legume, amestecați-l cu sfeclă roșie și beți amestecul. Legumele ar trebui să provină de la furnizori de încredere sau de la cei care cresc în grădina.
Contraindicatii ale sucului de sfecla rosie: cum se utilizează corect
De foarte multe ori, daunele cauzate de legumele proaspete de rădăcină sunt asociate cu intoleranța individuală. Dacă consumați chiar și o cantitate mică de sfeclă roșie proaspătă si aveți arsuri la stomac, dorința de a vărsa se va forma.
Există următoarele contraindicații pentru consumul proaspăt al acestei rădăcini:
Prezența calculilor în rinichi sau pancreas.
Boală de rinichi.
Diabet.
Colită ulcerativă și diaree.
Aciditate ridicată a sucului gastric.
Ulcer gastric și duodenal.
Boli ale oaselor și articulațiilor.
Cei care suferă de tensiune arterială scăzută trebuie sa consume sfecla proaspătă cu atenție, trebuie să își monitorizeze în mod regulat tensiunea arterială.
Este necesar să vă amintiți condiția de bază: nu vă faceți rău! Fiti înțelepti, consumati sfeclă proaspătă fără fanatism, ascultați-va propriul corp și nu creșteti doza permisă. Și atunci această băutură minunată și foarte sănătoasă vă va ajuta să vă salvați prețioasa sănătate!