Prima pagină » Local » Contractele de finanțare a lucrărilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost semnate. Proiectul depășește 162 de milioane de lei

Contractele de finanțare a lucrărilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost semnate. Proiectul depășește 162 de milioane de lei

03 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Contractele de finanțare a lucrărilor de reabilitare de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost semnate

Pe data de 10 iunie 2024, au început lucrările de modernizare, consolidare și refuncționalizare a imobilelor monument istoric ale instituției de învățământ. Valoarea totală a acestora depășește 67 de milioane de lei, iar durata de execuție este estimată la 36 de luni în cazul clădirii liceului și 24 de luni pentru cantină.

Contractele de finanțare a lucrărilor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost semnate

Primăria Iași a anunțat recent semnarea contractelor de finanțare pentru reabilitarea si refuncționalizarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, în cadrul Programului de finanțare „Școli Sigure și sănătoase”.

„Prin decizia primarului Mihai Chirica, am semnat, în numele municipiului Iași, împreună cu Ministrul Dezvoltării Regionale, Adrian Veștea, cele două contracte de finanțare pentru reabilitarea și refuncționalizarea Colegiului Pedagogic «Vasile Lupu», în cadrul Programului de finanțare «Școli Sigure și sănătoase», în valoare totală de 162.561.321 de lei, din care 149.084.925 de lei – reabilitare clădire C1 Liceu și 13.476.396 de lei – reabilitare Corp C2 Cantina. Precizez că, având în vedere importanța și preocuparea pe care o acordă Primăria Municipiului Iași acestui important obiectiv educațional, imediat ce a fost anunțată aprobarea pentru finanțare a celor două proiecte, a fost demarată procedura de atribuire a execuției, astfel încât în acest moment este emis și ordinul de începere a lucrărilor”, a spus Ciprian Bostan, city managerul Iașului.

Municipalitatea ieșeană a semnat ordinul de începere a lucrărilor. Firma care a câștigat licitația va începe de astăzi, 10 iunie, lucrările de consolidare și refuncționalizare a imobilelor monument istoric ale Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” (Corp C1 Liceu, vechi din 1891, și Corp C2 Cantină).

O firmă din Iași a câștigat contractul de reabilitare a instituției de învățământ

Potrivit informațiilor publicate pe SEAP, licitația a fost lansată în martie 2023. Patru oferte financiare au fost depuse în cadrul procedurii, iar Iasicon a fost firma care ar fi trebuit să semneze contractul, fiind declarată câștigătoare. În luna august 2023, a avut loc o nouă evaluare și, deși Primăria Iași a declarat neconforme 3 oferte din 4 depuse, a revenit cu clarificări, iar toate au fost catalogate conforme.

Astfel, firma Grup Construcții Est a fost anunțată atunci câștigătoarea licitației. Două rapoarte de procedură au fost anulate de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) în urma unor contestații. Este important de știut faptul că cele 3 contestații, pe parcursul derulării procedurii de licitație privind reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, au fost depuse de prima firmă declarată câștigătoare. În cele din urmă, societatea administrată de Titel Sinescu a prins contractul de peste 60 de milioane de lei.

Amintim faptul că în urma săpăturilor pentru realizarea platformei unde vor fi montate containerele de la școala modulară, pe 13 mai 2023, au fost descoperite câteva proiectile. Muncitorii au anunțat autoritățile, iar în urma excavărilor au fost scoase la suprafață peste 300 de proiectile de diferite mărimi. Pirotehniștii au găsit, în prima zi, 289 de proiectile care au fost deja preluate și duse la un depozit, pentru a fi distruse ulterior.

Primăria Iași a anunțat faptul că, în urmă cu câteva zile, contractele de finanțare a lucrărilor de reabilitare de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost semnate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *