Prima pagină » Titlurile zilei » Contract cu dedicație la Primăria Iași pentru membrii PSD! Cristian Belei asigură servicii de consultanță proiecte europene. A fost vicepreședinte la organizația de tineret
Contract cu dedicație la Primăria Iași pentru membrii PSD! Cristian Belei asigură servicii de consultanță proiecte europene. A fost vicepreședinte la organizația de tineret

Contract cu dedicație la Primăria Iași pentru membrii PSD! Cristian Belei asigură servicii de consultanță proiecte europene. A fost vicepreședinte la organizația de tineret

15 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Cristian Belei, fost președinte la TSD Iași, primește direct contracte pentru servicii de consultanță. În luna decembrie au fost semnate două contracte cu o valoare de 179.000 de lei, fără TVA. Firma Addvances Corp SRL a încheiat în 2020 mai multe înțelegeri cu instituțiile publice din țară

Muncipalitatea ieșeană a atribuit direct mai multe contracte de consultanță. Beneficiarul banilor publici este Nicolae Cristian Belei, fost vicepreședinte al organizației de tineret al Partidului Social Democrat (PSD), filiala Iași. Atunci, organizația era condusă de Cătălin Ivan. Contractele au fost semnate cu societatea Addvances Corp SRL, unde Cristian Belei are calitatea de asociat alături de Daniel Mogoșanu. Pentru serviciile de consultanță, firma amintită urmează să primească suma de 129.000 lei, fără TVA. Mai precis, trebuie să asigure servicii de management extern în cadrul proiectului „Sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor – Iași Velocity”.

„Acest contract de consultanță este obligatoriu în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene. Cum este și cazul serviciilor de informare și publicitate. Trebuie să ofere consultanță în achizițiile publice, corecții, raport de progres”, transmit reprezentanții Primăriei Iași.

Oferta a fost validată în sistemul electronic de achiziții publice pe data de 02.12.2020. La cinci zile diferență, pe data de 07.12.2020, Primăria Iași cumpără de la firma celor doi asociați servicii de management de proiect într-un proiect de extindere și reabilitare a iluminatului public din municipiu. Cei doi asociați nu au putut fi contactați pentru a oferi detalii despre legăturile cu administrația locală.

Firma lui Cristian Belei a încheiat mai multe contracte cu instituțiile statului

Nicolae Cristian Belei și Daniel Mogoșanu au devenit asociați în firmă, în 2016, la doi ani de la înființare. Contractele cu Primăria Iași sunt binevenite în condițiile în care cifrele de afaceri nu sunt foarte mari. În 2019, Addvances Corp SRL a înregistrat contracte cu o valoare de 754.269 lei, profit de 80.544 lei, datorii de 528.237 lei și un număr de 4 angajați. Prin societatea amintită au mai fost câștigate și alte contracte de consultanță cu instituțiile publice din țară, toate în anul 2020. Este vorba despre contracte semnate cu județul Ilfov – 130.000 lei, comuna Mahmudia, județul Tulcea – 28.800 lei, oraș Rovinari – 204.200 lei, oraș Simeria – 50.000 lei, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași – 255.000 lei, municipiul Curtea de Argeș – 304.000 lei, oraș Ciorbia – 58.000 lei, Spitalul Clinic de Recuperare – 45.000 lei. Prețurile nu conțin TVA. În 2009, Addvances Corp SRL a primit finanțare europeană în valoare de 33.000 euro pentru achiziția unui număr de 8 programe software pentru prelucrări date, dar și mobilier pentru sediul firmei. Daniel Mogoșanu mai apare ca unic asociat în firma Addvances Strategic Solutions SRL. Belei și Moșanu sunt acționari și în societatea Exelon Business Services SRL.

Vicepreședintele de la tineret asigură consultanță la un proiect de 3,6 milioane de euro

Cristian Belei trebuie să asigure consultanța la proiectul european Iași – Velocity de 3,6 milioane de euro, fără TVA. Licitația a fost anunțată cu scandal. Ionela Dragomir și Radu Marian Dragomir sunt doi soți care au legături directe cu licitația programată de Primăria Iași privind achiziția de biciclete electrice, contract finanțat cu fonduri europene. Înțelegerea dintre cei doi a fost semnalată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), care a luat o decizie. Bărbatul a câștigat la primărie contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, prin societatea Urban Scope SRL. Mai precis, trebuia să creioneze caracteristicile generale ale echipamentelor care urmau să fie achiziționate în cadrul proiectului Iași Velocity.

Contestatarul a reclamat că specificațiile tehnice au fost formulate în așa fel încât să se potrivească cu produsele comercializate de Ionela Dragomir, care conduce societatea Next Bike SRL, din București. Asta, tocmai pentru a elimina concurența. De precizat că Ionela Dragomir a confirmat prezența la licitația organizată de Primăria Iași, unde soțul a pregătit documentația. Confom presei naționale, Radu Dragomir este un fost angajat al lui Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului UTI, implicat în scandalul de corupție unde fostul primar Gheorghe Nichita a primit o pedeapsă cu executare. Contestația a fost respinsă de CNSC. Procedura va avea loc pe data de 18.12.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024